• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada Srpske osudila odluku: SRNA isključena iz udruženja balkanskih agencija

Autor Dragana Božić

Asocijacija balkanskih novinskih agencija (ABNA) je na Skupštini, koja je održana 19. septembra, u bugarskom gradu Burgasu, odlučila da Novinsku agenciju Republike Srpske - SRNA isključi kao punopravnu članicu sa pravom glasa i da taj status bude dat agenciji FENA.

 SRNA isključena iz ABNA Izvor: Screenshot

Vlada Republike Srpske osudila je odluku Asocijacije balkanskih novinskih agencija (ABNA) da Novinsku agenciju Republike Srpske - SRNA isključi iz punopravnog članstva ove asocijacije i smatra da ova odluka predstavlja rezultat političkog lobiranja, koje je, u širem smislu, usmjereno protiv Republike Srpske u cjelini.

"Odluka da se SRNA isključi iz ABNA-e kao punopravni član s pravom glasa je razočaravujuća i, bez ikakve sumnje, donesena je pod nedvosmislenim političkim uticajem", saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Posebno je razočaravajuće što je ABNA, umjesto SRNI, koja je gotovo od osnivanja bila punopravna članica Asocijacije, punopravno članstvo s pravom glasa dala agenciji FENA, koja je u Asocijaciju primljena tek 2013. godine i za čije članstvo je svoj glas dala SRNA, navodi se u saopštenju.

Asocijacija balkanskih novinskih agencija /ABNA/ na Skupštini, koja je u ponedjeljak, 19. septembra, održana u bugarskom gradu Burgasu, odlučila je da Novinsku agenciju Republike Srpske - SRNA nakon dvije decenije isključi kao punopravnog člana sa pravom glasa i da taj status bude dat agenciji FENA iz Federacije BiH. 

(Mondo/Srna)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE