• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović podnio krivičnu prijavu protiv Javora i Kovačevića

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik PDP- a Branislav Borenović danas je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor predao krivičnu prijavu protiv gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika ovog grada.

 Iz PDP predali krivične prijave u Prijedoru Izvor: PDP

Prijave su podnesene protiv zamjenika gradonačelnika Prijedora Žarka Kovačevića, gradonačelnika Slobodana Javora, odgovornih u Skupštini Grada Prijedora i odgovornim licima iz Pravobranilaštva Republike Srpske – Kancelarija Zamjenika sa sjedištem u Prijedoru.

"Drskost bez granica. Istu parcelu su prvo povezanoj privatnoj firmi dali za 200 kvadrata u centru grada, da bi svega nekoliko mjeseci kasnije tu istu parcelu od iste firme ponovo zamijenili, ali ovaj put za preko 1.300 kvadrata najatraktivnijeg građevinskog zemljišta u Prijedoru. Na kraju tog posla privatna firma je od početnih 200 dobila preko 1.300 kvadrata, a oni su manipulacijom gradskom imovinom oštetili Prijedor za najmanje milion maraka",  ističe Borenović.

Iz PDP-a su podsjetili da je predmet ove krivične prijave su pravne radnje provedene od strane pomenutih organa Grada Prijedora i institucije Pravobranilaštva Republike Srpske, a kojima je na za interese Grada Prijedora štetan način pogodovano privatnom pravnom licu „Nekretnine MNL“ da se u dva postupka zamjene zamljišta u manje od godinu dana dokopa višestruko vrijednijeg građevinskog zemljišta u centru Prijedora.

Na početku ovih pravnih poslova krajem oktobra 2021. godine „Nekretnine MNL“ je raspolagala sa parcelom od 137 m2 sa trafo stanicom i parking prostorom od 90m2, da bi na kraju ovog pravnog posla u junu 2022. godine na osnovu te parcele postala vlasnikom tri atraktivne građevinske parcele u centru grada od po 794, 409 i 154m2. Prema grubim kalkulacijama Grad Prijedor je oštećen za ne manje od 1.000.000 KM.

Borenović dodaje da je prijavu predao nadležnom tužilaštvu i da očekuje da ono uradi svoj
posao u skladu sa zakonom.

"Ovo je pravi primjer da su lokalni SNSD-ovci sa satelitima najbolji učenici svog šefa u otimanju narodne imovine. Da ne bude da samo pričamo, evo imenom i prezimenom potpisujem prijavu i prilažem sve dokumente. Ili su oni krivi za ovo što su uradili ili sam ja kriv ako iznosim neistine. Ali bez odgovornosti se ovo neće završiti", kaže Borenović.

Predsjednik PDP-a je naglasio da građani u nedjelju imaju priliku da odluče žele li i dalje da
se rade ovakva djela ili da normalni ljudi upravljaju Republikom.

"Vjerujem da će odluka biti ona prava", zaključuje Borenović.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE