• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik CIK-a dobio pismo podrške iz OHR-a: "Efikasno sankcionisanje u slučajevima kršenja izbornih pravila"

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović dobio je danas pismo podrške iz Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR), saopšteno je iz CIK-a.

 Predsjednik CIK-a dobio pismo podrške iz OHR-a: "Efikasno sankcionisanje u slučajevima kršenja izbornih pravila" Izvor: You Tube/ Screenshot

U pismu se navodi da su izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, koje je Kristijan Šmit donio 27. jula, imale za cilj jačanje integriteta izbora i poboljšanje upravljanja izbornim procesom na transparentan način.

"CIK BiH igra ključnu ulogu u sprovođenju ovih izmjena i dopuna da bi se obezbijedilo da se izbori održe u skladu s relevantnim zakonodavstvom i demokratskim načelima", ističe se u pismu.

Konkretno, naglašava se, tim izmjenama i dopunama CIK BiH su pružena sredstva za efikasno sankcionisanje u slučajevima kršenja izbornih pravila, kao i za rješavanje slučajeva izborne prevare.

U pismu se dalje navodi da su odlukom Visokog predstavnika proširena ovlašćenja CIK-a u pogledu izborne administracije, uključujući i centre za prebrojavanje.

CIK-u je omogućeno da izbornoj administraciji izdaje naloge za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti i izricanje sankcija.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE