• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DNS se oglasio 20 dana nakon izbora: Najavljena reorganizacija stranke

Autor Dragana Božić

Demokratski narodni savez danas je održao drugu sjednicu Predsjedništva na kojoj je razmatrao preliminarni izvještaj o postignutim rezultatima na Opštim izborima 2022.godine.

 DSC_1713.JPG Izvor: DNS

Konstatovano je da nisu ostvareni postavljeni ciljevi, niti kada su u pitanju kandidature za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, niti broj poslanika za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Uzimajući u obzir šta se sve dešavalo sa DNS-om od 2018. godine do danas, udarima spolja i iznutra, sa namjerom potpunog uništenja i nestanka sa političke scene, moramo biti zadovoljni što smo ostali parlamentarna stranka na nivou Republike Srpske. To će nam poslužiti kao dobra pretpostavka za jačanje DNS-a i pripremu stranke za period koji dolazi. U tom smislu izvršićemo značajnu reorganizaciju stranke i prilagoditi je novonastalim uslovima", saopšteno je iz ove stranke.

Izvor: DNS

DNS je izrazio žaljenje što su, kako navode, još jedni izbori protekli u velikoj podijeljenosti društva, teškim uvredama i kvalifikacijama, a što je u krajnjem imalo za posljedicu optužbe o neregularnosti izbora i dovođenje cijelog izbornog sistema u sumnju.

"DNS je stava da je proces objave konačnih rezultata potrebno što prije okončati, čime bi se smanjile tenzije u društvu, a istovremeno omogućilo formiranje vlasti koja bi se mogla posvetiti rješavanju teških političkih i ekonomskih pitanja", stoji u saopštenju.

Izrazili su nezadovoljstvo ukupnim izbornim i postizbornim procesom.

"Smatramo da u društvu kao što je naše može izazvati nesagledine posljedice i svjesno izazivanje krize. Nama je potrebna politička stabilnost i stabilne institucije, a DNS će dati puni doprinos u tom pravcu", zaključak je današnje sjednice DNS-a.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE