• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više potpisa nego listića: CIK izdao novu naredbu, traži se uvid u vreće sa osam biračkih mjesta

Autor Dušan Volaš

Centralna izborna komisija BiH donijela je danas naredbu da se izvrši uvid u sadržaj vreća za određeni broj biračkih mjesta u Federaciji BiH i Brčko distriktu kako bi se utvrdilo da li je birački odbor nedostajuće glasačke listiće upakovao u neku drugu vreću.

 Više potpisa nego listića: CIK izdao novu naredbu, traži se uvid u vreće sa osam biračkih mjesta Izvor: Anadolija

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović izjavio je da je riječ o neuredno spakovanim biračkim vrećama i biračkim mjestima u Zenici, Brčko distriktu i sarajevskoj opštini Centar, te da je to razlog zbog čega jutros nije zakazana sjedica CIK-a na kojoj treba da se utvrde rezultati opštih izbora.

Arnautović je najavio da će ta sjednica biti održana danas popodne.

CIK je naredbu o uvidu u sadržaj vreća za određeni broj biračkih mjesta donio jednoglasno na prijedlog glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za izbore.

Traži se uvid u sadržaj vreća sa glasačkim listićima na određenim biračkim mjestima za nivo Predsjedništva BiH na jednom biračkom mjestu, Parlamentarne skupštine BiH na dva biračka mjesta, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na jednom biračkom mjestu i skupštine kantona na četiri biračka mjesta.

"CIK s ciljem pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje ima manje glasačkih listića u odnosu na broj potpisa po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da izvrši uvid u vreće sa glasačkim listićima za određene nivoe datog biračkog mjesta kako bi se utvrdilo da li je birački odbor nedostajuće glasačke listiće upakovao u neku drugu vreću", rekao je šef Sektora za pravne poslove i upravno rješavanje Mišo Krstović.

On je dodao da ukoliko se utvrdi da su u nekoj drugoj vreći pronađeni glasački listići Glavni centar za brojanje će utvrditi izborne rezultate za taj nivo sa tim glasačkim listićima.

SRNA

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Ove budale do Ilindana neće prebrojati glasove i završiti sa izborima

Jaaa

@Ja šta bi da smo Kina?

MONDO REPORTAŽE