• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon pet odgađanja: Počela sjednica Savjeta ministara

Autor Nikolina Damjanić

U Sarajevu je počela sjednica Savjeta ministara na čijem je dnevnom redu prijedlog odluke o formiranju nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina.

 Parlament i Savjet ministara BiH Izvor: MONDO

Formiranje nadzornog tijela predviđeno je Revidiranom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina koju je Savjet ministara usvojio još u septembru 2020. godine, nakon što su bošnjački ministri dvije godine opstruisali njeno donošenje.

Prema predloženom dnevnom redu sjednice, planirano je u drugom krugu glasanje o zaključku sa sjednice Predsjedništva BiH iz jula, kojim se traži da ministri razmatraju Nacrt ugovora između BiH i Srbije o izgradnji gasovoda "Nova istočna interkonekcija BiH i Srbije".

Predviđeno je da Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara predstavi ministrima informaciju o analizi interesa i koristi za BiH u slučaju pristupanja inicijativi "Mali Šengen", a u drugom krugu ministri bi trebali da se izjasne i o informaciji o realizaciji projekta upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Ministri bi trebali da razmotre i prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju Savjeta Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH, informaciju o realizaciji plana primjene dokumenta "Pregled odbrane" i akcionog plana sprovođenja "Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027", te informaciju o sprovođenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE