• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samardžić: UNMIK će prihvatiti novu srpsku vlast na Kosovu

Posle održanih izbora, nema nikakve podele među kosovskim Srbima, rekao je Samardžić.

 Samardžić: UNMIK će prihvatiti novu srpsku vlast na Kosovu Izvor: MONDO

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić izjavio je da će skupštine biti najviši organi opština u kojima su kosovski Srbi 11. maja glasali na izborima za svoje lokalne organe vlasti.

Pored skupština, u opštinskim strukturama će biti formirani i izvršni odbori, rekao je Samardžić na konferenciji za novinare posevćenoj održavanju lokalnih izbora za srpske organe vlasti na Kosovu i Metohiji.

"Sada će Srbi sami da vode računa o svojim problemima", kazao je Samardžić i dodao da je efekat ovih izbora to što će biti poznato ko čini vlast među Srbima na Kosovu i ko predstavlja Srbe na Kosovu.

Izbor lokalnih organa vlasti posebno je važan, zbog komunikacije sa UNMIK-om, dodao je Samardžić. UNMIK će, mišljenja je ministar za Kosmet, hteo ili ne, na kraju komunicirati sa izabranim srpskim predstavnicima i sa njima rešavati lokalne probleme.

Posle održanih izbora, nema nikakve podele među kosovskim Srbima, rekao je Samardžić. Opštinska rukovodstva će se, objasnio je Samardžić, ponašati prema Ustavu Srbije i važećim zakonima, a svoje probleme će rešavati samostalno ili u dogovoru s Beogradom.

Samardžić je ponovio da, iako RIK nije zvanično saopštio rezultate izbora, može sa sigirnošću da se kaže da je na lokalnim izborima na Kosmetu ( uključujući i interno raseljene u centralnoj Srbiji) glasalo između 45 i 46 odsto biračkog tela.

U 15 opština, SRS je dobila najviše odbornika, u šest opština većinu odbornika ima DSS, a u šest su prevagu dobile liste građana.

Samardžić je ocenio da izbori samim održavanjem neće rešiti probleme kosovskih Srbi, ali će sada imati ko da učestvuje u njihovom rešavanju.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE