• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRS: Nije bilo reči o podeli funkcija

Dragan Todorović (SRS) tvrdi da u pregovorima o formiranju Vlade sa narodnjačkom koalicijom radikali nisu postavljali pitanje raspodele funkcija.

 SRS: Nije bilo reči o podeli funkcija Izvor: MONDO

Funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović izjavio je da u pregovorima o formiranju Vlade Srbije sa narodnjačkom koalicijom radikali nisu postavljali pitanje raspodele funkcija.

"Što se tiče SRS, oko pregovora za formiranje koalicione vlade apsolutno nije postavljeno ni jedno jedino personalno pitanje - ko će biti na kom mestu niti raspodela ministarstava u okviru koalicije", kazao je Todorović.

On je rekao da okosnica buduće vlade u kojoj učestvuje SRS moraju da budu principi očuvanja Kosova i Metohije, borba protiv kriminala i korupcije i socijalni i ekonomski oporavak i da su personalna rešenje po strani kada ti principi postoje.

"Mi smo u našem predizbornom programu istakli osnovne principe na kojima će se bazirati vlada u kojoj će učestvovati SRS i to će biti okosnica svakog dogovora buduće vlade u kojoj će ucestvovati SRS", dodao je Todorović.

On je kazao da očekuje da će pregovori biti nastavljeni imajući u vidu da su konačno završeni izbori za republički parlament.

RIK mora da proglasi rezultate i tog momenta se formalno stiču uslovi da se formira parlament i da onda počne formiranje vlade jer će samo formiranje parlamenta trasirati put i buduće vlade, naveo je Todorović.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da smatra da bi Vojislav Koštunica trebalo da bude premijer, Ivica Dačić potpredsednik vlade, a Tomislav Nikolić predsednik skupštine.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE