• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održan svečani prijem kod Dodika povodon stupanja na dužnost predsjednika RS

Autor Dušan Volaš

U Banjaluci je večeras održan svečani prijem povodom stupanja na dužnost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je ovom prilikom poručio da će neprestano raditi da sačuva Srpsku.

 Održan svečani prijem kod Dodika povodon stupanja na dužnost predsjednika RS Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

Prijemu su prisustvovali srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijeri Srpske Radovan Višković i Srbije Ana Brnabić, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića i brojne druge zvanice iz političkog i javnog života Srpske i Srbije.

Patrijarh srpski Porfirije poručio je na prijemu da u ovim turbulentnim vremenima nije lako biti predsjednik Srpske, ali da treba da gradi mir i jedinstvo.

Predsjedniku Srpske je savjetovao da uspostavlja jedinstvo i mir. "Želimo da budete predsednik svih ljudi u Srpskoj i da se borite za mir, jedinstvo svih ljudi. Neka Vam Gospod da snage i odlučnosti i siguran sam da ćete imati podršku svog naroda", rekao je srpski patrijarh.

Premijer Srbije Ana Brnabić poželjela je sreću Dodiku, budućem mandataru Radovanu Viškoviću, srpskom članu Predsjedništvu BiH Željki Cvijenović, te poručila da će u Srbiji, njenom predsjediku Aleksandru Vučiću i Vladi imati oslonac i stub da pomogne kada treba.

"Kada ima za Srbiju, ima i za Srpsku", naglasila je Brnabićeva i dodala da je raduje što ima priliku da u novom mandatu da nastavi saradnju i da se grade specijalne i posebne veze Srbije i Srpske.

Dodik je dužnost predsjednika Republike preuzeo u utorak, 15. novembra, od Željke Cvijanović koja je izabrana za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodiku je tada u Palati Republike Cvijanovićeva svečano uručila zastavu i Ustav Republike Srpske.

SRNA

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE