• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS neće učestvovati na vanrednim izborima u Zvorniku i Bratuncu, pozvali i građane na BOJKOT

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Iz SDS-a je saopšteno da ta stranka neće učestvovati na vanrednim izborima u Bratuncu i Zvorniku pod sadašnjim uslovima "jer ne želi dati legitimitet izbornom procesu koji ne odražava volju građana nego je rezultat izbornih manipulacija".

 SDS neće učestvovati na vanrednim izborima u Zvorniku i Bratuncu, pozvali i građane na BOJKOT Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

Oni su pozvali građane Zvornika i Bratunca da ne izađu na ove izbore i na taj način pokažu "da ne podržavaju ovakav izborni proces u kojem je ishod unaprijed poznat i isfabrikovan u biračkim odborima i izbornim komisijama".

Međutim, SDS će na svim izbornim mjestima imati posmatrače.

"Bez obzira na stav da predstojeći vanredni izbori u Zvorniku i Bratuncu neće biti sprovedeni pod fer i poštenim uslovima, te iako Srpska demokratska stranka na njima neće učestvovati, na svim biračkim mjestima i u lokalnim izbornim komisijama će imati svoje posmatrače kako bi evidentirali sve nepravilnosti, o kojima ćemo blagovremeno reagovati prema nadležnim institucijama i obavijestiti javnost", navode u saopštenju.

Kažu da je na prethodnim izborima zabilježen veliki broj slučajeva neregularnosti u izbornom procesu i u ove dvije lokalne zajednice do te mjere da su regularnost, zakonitost, integritet, legitimitet i rezultati izbornog procesa u potpunosti dovedeni u pitanje.

"Srpska demokratska stranka zahtijeva izmjene izbornog zakona koji će dovesti do fer i poštenih izbora, te eliminisati izborne krađe i političku korupciju. Pod tim se podrazumijevaju ne samo tehničke izmjene izbornog zakona i uvođenje skenera i video nadzora paralelno sa ručnim brojanjem kao kontrolnim mehanizmom, već takođe suštinske izmjene poput vraćanja strankama vlasništva nad mandatima izabranih funkcionera, koji će eliminisati političku korupciju koja je obilježila prethodno desetljeće na političkoj sceni Republike Srpske", zaključeno je u saopštenju.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ova stranka će tiho otići u zaborav

radan

pametno, pročli bi ko bos po trnju, kao i obično

MONDO REPORTAŽE