• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Patetika i intelektualna impotencija": Ne smiruju se reakcije na Dodikovu opasku da su izjave B. Turković "za šamara"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Lideri Naše stranke, Edin Forto i Sabina Ćudić osudili su izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da su izjave Bisere Turković, aktuelne ministrice inostranih poslova BiH "za šamara".

 Sabina Čudić i Forto o izjavi Dodika za šamara Izvor: Facebook, Sabina Čudić

Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke, na "tviteru" kratko je poručila:

­"Šovinističke poruke i prijetnje političkim protivnicama, poput Dodikove ministrici Turković, iako za namjeru imaju da demonstriraju moć i silu - uvijek i iznova na površinu izbacuju samo jedno: patetičnu intelektualnu impotenciju autora", prenosi Faktor.ba.

Edin Forto je takođe napisao na "tviteru".

"U konzervativnom muškom svijetu napadamo žene refleksno, gotovo podsvjesno. Moralna i društvena superiornost sa kojom "frajer" napadne značajno obrazovaniju ženu dokazuje da je pred nama dugi put mijenjanja društvenih normi i navika. Najveći neprijatelj BiH je status quo".

Na Dodikovu izjavu reagovale su i druge stranke iz FBiH, a oglasila se i Ambasada SAD u BiH.

"Milorad Dodik jednog dana kaže da želi mirnu, poštovanu RS, a već sljedećeg predlaže da je pravi odgovor na politički nesporazum sa ministrom spoljnih poslova BiH da je se ošamari. Njegovo spominjanje nasilja nad ženama bilo je neprikladno i mizogino", smatraju u ambasadi SAD.

Dodik je juče, komentarišući izjavu Bisere Turković da je dodjela odlikovanja Republike Srpske Vladimiru Putinu "šamar cijelom svijetu", rekao da "kod Srba ima izreka, koja kao da je nastala zbog nje (Turkovićeve)", a koja kaže: "Svaka joj je za šamara".

Vulić: Pretjerane reakcija

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da su Bisera Turković i stranka koju predstavlja već dobili "politički šamar" na izborima i poslije njih, tako da su pretjerane reakcije na izjavu Milorada Dodika datu u političkom kontekstu i prenesenom značenju kroz dobro poznati narodni izraz.

Povezano

"Nemojte da se pretvaramo da ne znamo u kom kontekstu je data izjava, kao i da nije na ličnoj osnovi već prema licu koje još obavlja funkciju, mada se meni lično više dopala ranija zjava: 'Bisera, kako čudno ime za tako mračnu osobu'", rekla je Vulićeva povodom optužbi dijela političkog Sarajeva na račun Dodikove izjave da je svaka riječ Turkovićeve za šamara.

Vulićeva je navela da Dodik nikada nije pozivao na bilo kakvo nasilje, te da samo zlonamjerni mogu narodnu izreku tumačiti pozivom na linč ili nasilje.

"Većina nas bila je izložena psihičkoj torturi od Bisere Turković, konstantno je širila laži o Republici Srpskoj, BiH i srpskom narodu i sve to nikome smetalo nije. A kada dobije odgovor iz Republike Srpske, na isti način kako baci otrovnu strijelu na nas, onda je ona 'jadna' ugrožena. Ne pravite scene, cirkuse i lažne drame kako se Biseri prijeti", poručila je Vulićeva, objavila je Srna.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Znaci u redu je da ona pljuje po srpskom narodu i proslavi dana nase republike a nije u redu Milina opaska. Zapadne sluge to su oni nista vise. Sto ga vise tlacite to ga mi vise volimo!

RS

Hahahaha kakav kralj. Nek si joj rekao Mile sampionu!!!

MONDO REPORTAŽE