• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: SPS se zalaže za ulazak u EU

"Opštepoznato je da SPS jeste za ulazak u EU, ali uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa."

 Dačić: SPS se zalaže za ulazak u EU Izvor: MONDO

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ponovio je da se socijalisti zalažu za ulazak u EU, ali uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa, i najavio da će eventualno sva sporna pitanja biti razjašnjena narednih dana sa koalicionim partnerima PUPS i JS.

Ranije, lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma najavio je da će od koalicionih partnera zatražiti prekid razgovora sa "narodnjacima" i radikalima o formiranju vlade, jer je za tu stanku, kako je rekao, neprihvatljiv stav D S S da će poništiti sporazum o S S P.

"U narednim danima ćemo razgovarati i sa koalicionim partnerima, sa PUPS-om i JS, u vezi razjašnjavanja svih pitanja koja mogu biti sporna, vezano za realizaciju koalicionog sporazuma sa SRS i D S S - NS, pa i pitanja koji se tiče Sporazuma sa Evropskom unijom", rekao je Dačić Tanjugu.

On je izrazio očekivanje da će se narednih dana razgovarati na istu temu i sa koalicijom D S S - NS i radikalima o konkretizaciji načelnih principa oko kojih je, kako je rekao, već postignuta saglasnost. "Kao što je poznato, Jedinstvena Srbija smatra da S S P ne treba poništavati. Opštepoznato je, takođe, da SPS jeste za ulazak u EU, ali uz zaštitu nacionalnih i državnih interesa", kazao je on.

Dačić je dodao da socijalisti izražavaju rezervu koja se tiče "toga da bi nova Vlada Republike Srbije morala da ima veoma delikatan odnos prema evropskim integracijama, kao i da nađe dobru granicu između želje građana Srbije za evropskim integracijama, jer niko u Srbiji nema monopol nad Evropom, i zaštitom nacionalnih i državnih interesa".

O tome je bila postignuta načelna saglasnost na prvim sastancima koje smo imali "narodnjacima" i radikalima i nadam se "to neće biti sporno ni u narednim danima", rekao je lider socijalista.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE