• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRS: Uskoro koalicioni sporazum

Koalicioni sporazum radikala, narodnjaka i koalicije okupljene oko SPS-a biće potpisan vrlo brzo, kažu u SRS-u.

 SRS: Uskoro koalicioni sporazum Izvor: MONDO

Funkcionerka Srpske radikalne stranke (SRS) Nataša Jovanović izjavila je da će koalicioni sporazum te stranke, narodnjaka i koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije biti potpisan vrlo brzo jer su se već dogovorili oko podele resora.

Jovanović nije mogla da precizira kada će to biti niti je želela da otkrije kako je izvršena podela ministarstva navodeći da je "gotovo sve dogovoreno" i da će novinarima biti dostupan koaliconi sporazum kada bude potpisan i da "budu strpljivi".

Ona je na konferenciji za novinare dodala da Socijalsitička partija Srbije nije tražila prekid pregovora, što je bio zahtev njihvog koalicionog partnera - Jedinstvene Srbije.

"Mi smo apsolutno saglasni, imamo odličnu saradnju sa koalicijom okupljenom oko SPS-a. Dogovorili smo skora sva ministarstva mesta", naglasila je ona.

Prema njenim rečima, tokom razgovora o formiranju nove vlade nije bilo reči o tome da li Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju treba poništiti.

"Nova vlada Srbije će novom sazivu skupštine dostaviti sve što bude smatrala da treba da dođe na dnevni red. Ja sada ne bih prejudicirala šta će se naći na dnevnom redu. Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju više nije tekuće pitanje", odgovorila je Nataša Jovanović na pitanje da li se SRS zalaže za pništavanje tog sporazuma.

Ona je ponovila da je predsednika Srbije Borisa Tadića obavestila da postoji parlementarna većina koju čine SRS, DSS-NS i koalicija okupljena oko SPS, i da je njihov mandatar za sastav nove vlade Vojislav Koštunica.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE