• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbrojniji u parlamentu - uvereni u "svoju" većinu

Lista okupljena oko DS uverena da će "skupiti" 142 poslanika za podršku proevropskoj vladi. Radikalski kandidat za premijera - Koštunica.

 Najbrojniji u parlamentu - uvereni u "svoju" većinu Izvor: MONDO

Listu Za evropsku Srbiju, koja je osvojila 102 mandata, predvodili su Nenad Čanak, Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Mlađan Dinkić, Vuk Drašković i Meho Omerović.

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je posle konsultacija da je ta lista uverena da može da formira novu vladu i obezbedi većinu u parlamentu: lista Za evropsku Srbiju okupila bi većinu od 142 poslanika oko politike nastavka evropskih integracija, ratifikovanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i nastavka diplomatske i pravne borbe za Kosovo.

Na pitanje ko će biti kandidat liste za mandatara, Patrović je rekao da će tu odluku doneti predsednik Srbije i nosilac liste Boris Tadić.

Predstavnici Srpske radikalne stranke, koja je osvojila 78 mandata, Nataša Jovanović i Filip Stojanović, zadržali su se u razgovoru s Tadićem manje od deset minuta.

Delegacija te stranke obavestila predsednika Srbije da je "na putu" sklapanje koalicionog sporazuma radikala i lista okupljenih oko DSS i socijalista, da će nova koalicija imati parlamentarnu većinu i da će njen kandidat za premijera biti lider DSS-a Vojislav Koštunica.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE