• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Tek predstoje razgovori o evrointegracijama

Koalicija SPS-PUPS-JS nije za poništavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i nije dobro da nova vlada kreće sa takvom porukom prema Evropi.

 Dačić: Tek predstoje razgovori o evrointegracijama Izvor: MONDO

Koaliciju Socijalističke partije Srbije - Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije, koja je osvojila 20 mandata, predstavljali su lideri Ivica Dačić, Jovan Krkobabić, Dragan Marković Palma i funkcionerima SPS-a Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović.

Po završetku konsultacija, Ivica Dačić je izjavio da narednih dana tek predstoje razgovori unutar koalicije SPS-PUPS-JS, ali i sa narodnjačkom koalicijom i radikalima o pitanju evropskih integracija.

Posle razgovora sa predsednikom Srbije o mandataru, Dačić je novinarima rekao da koalicija koju predstavlja nije za poništavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, i da nije dobro da nova vlada kreće sa takvom porukom prema Evropi. "Smatramo da Srbija treba da bude član EU, ali i da štiti nacionalni interes zemlje", rekao je.

Dačić je potvrdio da, zajedno sa funkcionerima SPS-a Milutinom Mrkonjićem i Žarkom Obradovićem, putuje u Grčku na poziv predsednika PASOK-a i predsednika Socijalističke internacionale Andreasa Papandreua. Na pitanje novinara da li je Boris Tadić lobirao u vezi sa tim susretom i mogućnošću da SPS bude primljena u Socijalističku internacionalu ako uđe u vladu sa DS, Dačić je rekao da je prijem u tu organizaciju u programu SPS-a i da niko nema potrebe da za to lobira.

Dačić je novinarima kazao da je predsedniku Srbije preneo da je u kampanji kandidat SPS-PUPS-JS za premijera bio Milutin Mrkonjić, a da je posle izbora razgovarano sa narodnjacima i radikalima. Dogovoreni su temeljni principi za formiranje većine i mi smo insistirali na principu socijalne pravde i jednakim šansama za građane, a načelno smo razgovarali i o zastupljenosti u budućoj vladi, rekao je Dačić.

Lider socijalista je ponovio da SPS-PUPS-JS nije razgovarala sa Demokratskom strankom. "Bilo bi neozbiljno da istovremeno razgovaramo sa više stranaka", rekao je Dačić. On nije želeo da govori detaljnije o razgovorima unutar koalicije SPS-PUPS-JS o pitanju evropskih integracija odnosno nagoveštaju lidera Jedinstvene Srbije da će tražiti prekid pregovora sa narodnjacima i radikalima zbog najave poništavanja SSP. Dačić je ocenio da će pregovori sa DSS-NS i SRS biti završeni tek kada se potpise koalicioni sporazum.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE