• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tajni susret" šefova diplomatije Grčke i Kosova

Dora Bakojani jeste se srela sa Skenderom Hisenijem, ali Grčka nije promenila stav o Kosovu, saopšteno u Atini.

 "Tajni susret" šefova diplomatije Grčke i Kosova Izvor: MONDO

Ministarstvo inostranih poslova Grčke potvrdilo je da se ministarka Dora Bakojani ove nedelje na regionalnoj konferenciji u Bugarskoj sastala sa šefom diplomatije Kosova Skenderom Hisenijem i prenela mu stav Grčke prema Kosovu.

Uprkos tome, "nema nikakve promene stava Grčke prema Kosovu", izjavio je predstavnik Ministarstva Jorgos Kumucakos.

Najveća grčka opoziciona stranka, socijalistički PASOK, saopštila je ranije da se Bakojani u Bugarskoj "tajno" sastala sa Hisenijem. Optužujući Bakojani za "neiskrenost", a vladu Grčke da postupanjem ugrožava interese Grčke i stabilnost Balkana, PASOK je pozvao vladu da ne prizna nezavisnost Kosova.

Upitan zašto nije ranije objavljeno da su se Bakojani i Hiseni sastali tokom samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), održanog u Bugarskoj, predstavnik Ministarstva Kumucakos je rekao da su "takvi neformalni susreti od nekoliko minuta uobičajena praksa u okviru međunarodnih konferencija, te se uvek ne izdaju saopštenja".

"Zemlje, kakva je Grčka, koja ima posebnu ulogu u postizanju stabilnost i bezbedosti u regionu, mogu razgovarati sa svima, a da to ne znači bilo kakvu promenu utvrđene politike", dodao je predstavnik.

Kumucakos je izneo da je do sastanka sa Bakojani došlo na Hisenijevu inicijativu i da je on bio u sastavu delegacije UNMIK-a.

"Grčka nikada nije krila svoj stav da je na Kosovu nastalo novo stanje", nastavio je predstavnik ukazujući da će "vlada odluku doneti pošto razmotri svaki aspekt i uticaj novih prilika na bezbednost regiona, uzimajući u obzir šire nacionalne interese".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE