• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kukavice lepile plakate protiv DSS-a"

Većina stranaka u Srbiji je osudila plakate protiv funkcionera DSS-a na kojima su oni optuženi za "prodaju Beograda".

 "Kukavice lepile plakate protiv DSS-a" Izvor: MONDO

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović rekao je da plakati protiv funkcionera stranke neće omesti DSS da sprovede politiku koja je u interesu Beograda i Srbije.

Centar Beograda oblepljen je plakatima na kojima su funkcioneri DSS optuženi za "prodaju grada". Na plakatima su fotografije i službeni brojevi telefona Aleksandra Popovića, Nenada Komatine i Andreje Mladenovića sa natpisom "Oni su prodali Beograd! Pitajte ih pošto!".

"Samim tim što su plakati nepotpisani, jasno je da je to čin kukavica koje nisu imale dovoljno hrabrosti da se potpišu i jasno kažu ko stoji iza ovakvih poruka", rekao je Mladenović.

Mladenović je dodao da takav način obraćanja najviše govori o onima koji su te plakate lepili i naredili njihovo lepljenje.

"Mi u DSS javno vodimo politiku, obaveštavamo javnost o onome što radimo, s kim pregovaramo i da li smo se dogovorili. Oni koji se kriju i koji na ovaj način šalju poruke iz mišjih rupa, ovakvim postupcima najviše govore o sebi samima", rekao je portparol DSS.

Mladenović je naveo da će DSS "nastaviti da vodi svoju politiku u interesu Beograda, i u interesu Srbije", uprkos "ovakvim kukavičkim pretnjama".

Srpska radikalna stranka optužila je DS i G17 plus da stoje iza lepljenja ovih plakata. SRS je u saopštenju navela da lepljenje plakata sa brojevima telefona funkcionera DSS-a predstavlja "pravi zločin fašističkog tipa".

I Demokratska stranka i G 17 Plus oštro su osudili pojavu plakata po centru Beograda.

"Nedopustivo je i krajnje neodgovorno žigosati ljude prljavim političkim sredstvima na način koji je neprihvatljiv za jedno demokratsko i civilizovano drustvo", navodi se u saopštenju DS-a.

Dodaje se da se DS, bez obzira na činjenicu da se ne slaže sa politikom koju danas vodi DSS, suprotstavlja takvom načinu političkog delovanja.

U saopštenju G17 plus navodi se da je nedopustivo da se u demokratskom društvu bilo ko na takav način diskredituje bez obzira na politiku koju zastupa.

Nova Srbija u saopštenju navodi da su plakati "poziv na linč", ali i najava suspenzije demokratskog poretka u državi.

U saopštenju je ocenjeno da su najave pojedinih političkih stranaka i nevladinih organizacija da će "demonstracijama, pa čak i najavama ugrožavanja lične bezbednosti političkih protivnika" uticati na formiranje beogradske vlasti, "pokušaji ukidanja demokratskog poretka".

Stranka je upozorila da takve najave i pretnje "mogu voditi ozbiljnim konfrontacijama u Beogradu i čitavoj zemlji". Nova Srbija je pozvala sve stranke i organizacije da se ponašaju u skladu sa demokratskim procedurama koje će dovesti do formiranja vlasti na svim nivoima.

Ta stranka je navela da će poštovati svaki dogovor koji postignu stranke o beogradskoj vlasti, uključujući da ostane i u opoziciji.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE