• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD na čelu s Đajićem ispred GU Banjaluka: Grad treba da je u rukama građana

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik GO SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić izjavio je da je na današnjem protestnom okupljanju ispred Gradske uprave, iskazano nezadovoljstvo radom gradske administracije i gradonačelnika Draška Stanivukovića.

 Protest SNSD-a ispred GU Banjaluka Izvor: Srna/Danijela Danojlić

Đajić je istakao da se u Banjaluci mora raditi bolje, da moraju doći stručni i obrazovani ljudi, ocjenjujući da Stanivuković ovom gradu nije donio ništa dobro.

"Potrošeno je milijardu KM iz gradskog budžeta, podižu se krediti, grad je u smeću, ulice propale, putevi nisu asfaltirani, nije napravljena nijedna fabrika, ni vrtić", rekao je Đajić novinarima.

On je naglasio da je na protestnom okupljanju iskazana i podrška predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji trpi veliki pritisak međunarodne zajednice i Sarajeva i hrabro se bori za Srpsku.

Izvor: Dušan Volaš, mondo.ba

Đajić je poručio da će novo protestno okupljanje biti organizovano uskoro, kao i da Banjaluka treba da bude u rukama građana.

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora DEMOS-a Boran Bosančić rekao je da odluku o poskupljenju parkinga u Banjaluci može donijeti samo Skupština grada, te najavio da će pokrenuti ocjenu zakonitosti pravilnika pred Ustavnim sudom Republike Srpske.

Odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić rekao je da je Draško Stanivuković gradonačelnik "samo zahvaljujući performansima".

On smatra da gradonačelnik ne može odlučivati u ime Skupštine grada i da je to nedopustivo.

Protestno okupljanje je proteklo u mirnoj atmosferi, a građani su nosili transparente sa natpisima "Šta nam je ostavio Draško Stanivuković? Poskupljenje smeća", "Potrošio si milijardu maraka. Imamo prljav i nesređen grad".

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ovaj se pogubio,izgubio bitku za spomenik pa sad udara po parkinzima

MONDO REPORTAŽE