• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kandidati predstavili programe za Banjaluku: Nova vozila taksistima i stanovi za 2.000 KM po kvadratu (VIDEO)

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Danas je zvanično počela predizborna kampanja, a dosta živahno bilo je u Banjaluci gdje će troje novih kandidata - Nikola Šobot, Jelena Trivić i Davor Dragičević - pokušati da spriječe namjeru aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivukovića da dobije novi mandat.

 Kandidati za gradonačelnika Banjaluke Izvor: MONDO

Stanivuković je danas na Trgu Krajine predstavio slogan i vizuelni identitet kampanje, a najavio je da će ozbiljan predstaviti Banjalučanima u narednih 30 dana.

Njegov slogan "Djela." apostrofira, kako tvrdi Stanivuković, da je brojna obećanja već ispunio i da umjesto njega govore njegova djela.

"U ovoj kampanji nemam potrebu mnogo da govorim jer će naša djela govoriti umjesto nas. Simbolično smo podigli zastavu, ali smo podigli i standard kvaliteta života. U vremenu s najviše prepreka, uradili smo najviše djela. U vremenu kada nam nisu dali ništa, uradili smo sve – od snova smo napravili stvarnost. Djela koja najviše smatramo našim uspjehom jesu porodica i dom. Svaka kuća je direktno dobila podršku, od najstarijih do najmlađih. Nema čovjeka koji nije dobio podršku direktno od svog grada, a to su djela koja su se čekala decenijama i o kojima se govorilo decenijama", rekao je Stanivuković.

Kandidat Narodnog fronta za gradonačelnika Banjaluke Jelena Trivić predstavila program mjera koje će realizovati ukoliko joj građani daju povjerenje, a odabir mjesta gdje je započela kampanju je takođe simboličan - teniski centar koji je djelimično zapušten nakon što je u njega uloženo desetine miliona KM iz budžeta.

Iz njenog programa izdvajamo obećanje da će grad obezbijediti stanove za mlade, a čija cijena neće prelaziti iznos od 2.000 KM po kvadratu. "To je mjera", smatra Trivićeva, "koje se najviše plaše kaje, jarići i ostali tajkuni, jer onda oni neće moći prodavati svoje stanove po 4.000-4.500 KM po kvadratu".

"Otvorićemo nove slobodne ekonomske zone, sa ciljem privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta. Obećali smo i četiri puta veće izdvajanje iz budžeta Grada za sport i izgradnju 1.000 novih parking mjesta", navela je Trivićeva.

Kandidat SNSD-a Nikola Šobot u skraćenom predstavljanju svog programa takođe je stavio akcenat na pristupačno stanovanje za mlade.

"Obezbijedićemo gradske stanove za mlade – bečki model (grad je u vlasništvu ili suvlasništvu preko 50 posto stambenih nekretnina u Beču i ti stanovi se koriste za subvencionisano iznajmljivanje; prim. aut); mjesta u vrtićima za svu djecu, povećanje stipendija za uspješne učenike i studente, otvaranje novih, bolje plaćenih poslova, dostupnost vode za sve građane, jednokratnu novčanu pomoć za penzionere, sadnju 40.000 stabala i zamjenu betona zelenim površinama".

Šobot je obećao i subvencije za zamjenu taksi vozila i elektrifikaciju i gasifikaciju javnog prevoza.

Davor Dragičević, nezavisni kandidat za gradonačelnika Banjaluke, zvanično je započeo izbornu kampanju u ponoć na Trgu Krajine u centru Banjaluke. Dragičević je slogan i svoje poruke predstavio na mjestu gdje su prije šest godina održavani protesti građana zbog nerazjašnjenog nestanka i ubistva njegovog sina Davida. Obećao je da će se on i odornici sa liste "Pokreta pravde" truditi da poboljšaju stvari u Banjaluci bez mnogo detaljisanja.

"Planiramo u Gradu Banjaluci formirati posebno tijelo (instituciju) koja će se baviti sigurnošću u ovom gradu", rekao je Dragičević.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE