• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naziv himne Kosova - Evropa

Članovi radne grupe za izbor himne Kosova saglasili su se da himna bude bez teksta, a da njen naziv bude "Evropa", pišu prištinski dnevnici.

 Naziv himne Kosova - Evropa Izvor: MONDO

Članovi radne grupe za izbor himne Kosova saglasili su se da himna bude bez teksta, a da njen naziv bude "Evropa", pišu prištinski dnevnici. To je predlog himne koji je napisao kompozitor Mehdi Menđići.

List "Kosova sot" objavio je da su se članovi radne grupe za izbor himne saglasili da se ide na široko lobiranje u poslaničkim grupama kako bi se na sednici na kojoj treba da se izglasa himna išlo sa zajedničkim predlogom.

Predsednik Ustavne komisije i predsednik radne grupe za izbor himne, zamenik premijera Kosova Hajredin Kući, rekao je dnevniku da je postignuta saglasnost u radnoj grupi, ali i na sastanku sa predstavnicima parlamentarnih grupa i članovima Predsedništva Skupštine Kosova.

Predlog za himnu treba da dobije dvotrećinsku većinu u Skupštini Kosova, odnosno glasove najmanje 80 od 120 poslanika.

Sa predlogom himne koja nosi naziv "Evropa" saglasio se i srpski član Predsedništva Skupštine Kosova Slobodan Petrović.

"Govorim kao političar, a ne kao stručnjak, međutim prema mom mišljenju, predlog himne pod nazivom 'Evropa' najpogodniji je i u načelu svi smo se sa tim saglasili", rekao je Petrović.

Skupština Kosova na jednoj od narednih sednica, pre 15. juna kada stupa na snagu novi Ustav, treba da usvoji i himnu Kosova.

U planu međunarodnog posrednika Martija Ahtisarija predviđeno je da himna, kao i druga kosovska znamenja, treba da izrazi multinacionalni karakter Kosova i da ne može sadržati muzičke linije ili delove koji liče na himne susednih zemalja.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE