• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omerović: Sporazumom SDA-G17 plus problematičan

SDP izrazila strahovanje da će sporazum G17 plus i SDA produbiti podele i nesporazume među Bošnjacima i njihove dve najače partije.

 Omerović: Sporazumom SDA-G17 plus problematičan Izvor: MONDO

Sandžačka demokratska partija (SDP) saopštila je da nije upoznata sa sadržinom sporazuma G17 plus i Stranke demokratske akcije Sandžaka i izrazila strahovanje da će on produbiti podele i nesporazume među Bošnjacima i njihove dve najače partije.

Kako je u saopštenju naveo potpredsednik SDP-a Meho Omerović, ta stranka ne zna na šta se sporazum G17 plus i SDA konkretno odnosi i kako će funkcionisati u praksi.

"Čudno je da do tog sporazuma dolazi baš u ovom trenutku", rekao je Omerović i zapitao da li je on potpisan samo zbog dva poslanika SDA ili je reč o nečemu drugom.

On je istakao da SDP neće dopustiti da se, kako je naveo, ugroze njeni interesi.

"Nije isključeno da će doći do poteškoća na terenu, posebno u Sandžaku, jer je SDP dugogodišnji koalicioni partner Demokratske stranke sa većim uticajem u Srbiji i sa duplo većim brojem poslanika (4) od Ugljaninove stranke", rekao je Omerović.

Lideri G17 plus i SDA, Mlađan Dinkić i Sulejman Ugljanin, potpisali su danas Sporazum o partnerstvu čiji je osnovni cilj zajednički rad na ubrzanju procesa evropskih integracija.

Sporazum, kako su na konferenciji za novinare rekli lideri stranaka, podrazumeva i utvrđivanje zajedničke politike radi ubrzanog razvoja na celoj teritoriji Srbije.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE