• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holandija neće ratifikovati sporazum sa Srbijom

Holandski šef diplomatije se pozvao na izveštaj Serža Bramerca - da Srbija nije načinila nijedan ozbiljan napor u potrazi za haškim beguncima.

 Holandija neće ratifikovati sporazum sa Srbijom Izvor: MONDO

Holandski ministar spoljnih poslova Maksim Ferhagen izjavio je da neće predati parlamentu na ratifikaciju Sporazum Srbije i EU o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), uskraćujući time prednosti koje bi Srbiji pružio taj dokument, javila je agencija ANP.

Obraćajući se poslanicima, ministar je kazao da je tako odlučio jer Srbija ne sarađuje u potpunosti sa Međunarodnim tribunalom za ratne zločine u Hagu, navodi agencija ANP.

Holandski ministar se pozvao na izveštaj glavnog tužioca Serža Bramerca u kojem se navodi da Srbija nije načinila nijedan ozbiljan napor u potrazi za haškim beguncima Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem.

Holandija i Belgija su se protivile potpisivanju SSP Srbije i EU sve dok Beograd ne bude u potpunosti sarađivao sa Tribunalom u Hagu, odnosno dok ne bude uhapsio i priveo pravdi haške begunce. Te dve države su međutim, uoči majskih parlamentarnih izbora u Srbiji, pristale da potpišu taj sporazum uslovljavajući njegovu ratifikaciju "potpunom saradnjom sa Tribunalom u Hagu".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE