• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPS: Možda započnemo pregovore sa DS

Slavica-Đukić Dejanović (SPS) kaže da će njihova koalicija učiniti sve da ne bude novih izbora i nije isključila mogućnost početka razgovora sa DS.

 SPS: Možda započnemo pregovore sa DS Izvor: MONDO

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica-Đukić Dejanović rekla je da će koalicija oko socijalista učiniti sve da ne bude novih izbora i navela da "nije isključena mogućnost" početka razgovora sa Demokratskom strankom o formiranju Vlade Srbije.

Ona je dodala da hašenje Stojana Župljanina neće uticati na pregovore o Vladi.

"Motivisani raspoloženjem građana da su već umorni od glasanja mi mislimo da je nedopustivo da bude novih izbora. Ne možemo isključiti mogućnost razgovora sa Demokratskom strnkom, imamo i javno upućen poziv za tako nešto", kazala je Đukić-Dejanović gostujući na televiziji B92.

Ona je dodala da će SPS ipak raditi na tome da se iscrpe sve mogućnosti i dovedu do kraja razgovori sa partnerima sa kojima je dogovor već postignut na nivou Beograda, Srpskom radikalnom strankom i narodanjačkom koalicijom.

"U ovom trenutku došlo je do izvesnog zastoja u pregovorima, ne mogu da kaže da ih nema. Očekujem da naši sagovornici kažu ima li nešto od naših zahteva ili nema", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je navela da će u narednih nedelju dana biti jasno da li će koalicija SPS-PUPS-JS prekinuti pregovore sa narodnjačkom kolaicijom i radikalima i započeti razgovore sa koalicijom Za evropsku Srbiju.

Ona je dodala da je koalicija oko socijalista jedinstvena, što potvrđuje i dogovor o formiranju zajedničkog poslaničkog kluba u novom sazivu Skupštine Srbije.

Govoreći o hapšenju Stojana Župljanina Đukić-Dejanović je rekla: "To je jedna rana za građane Srbije kao i za političare. Razgovori o formiranju vlade će ipak ići svojim tokom, i današnje hapšenje mislim da neće imati bitnog uticaja na dalje pregovore", kazala je ona.

Potpredsednica SPS je dodala i da je stav njene stranke da je Tribunal u Hagu ustanova političkog, a ne pravnog karaktera, ali da je saradnja Srbije sa tim sudom ipak "realnost".

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE