• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koštunica: Tadić prekoračio ustavna ovlašćenja

Predsednik Srbije nema ovlašćenje da vodi unutrašnju i spoljnu politiku zemlje, saopštio lider Demokratske stranke Srbije.

 Koštunica: Tadić prekoračio ustavna ovlašćenja Izvor: MONDO

Premijer Srbije Vojislav Koštunica optužio je u petak predsednika Srbije da je prekoračio ustavna ovlašćenja jer je samoinicijativno odgovorio na predlog generalnog sekretara UN Ban Ki Muna kojim se "legalizuje protivpravna misija Euleks" na Kosovu.

Koštunica je naveo da je Banovo pismo stiglo na adresu predsednika Borisa Tadića, a da su nakon toga ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić i ministar za Kosovo Slobodan Samardžić pokušali da dogovore zajednički odgovor u interesu zemlje, jer Tadić nema ovlašćenje da vodi unutrašnju i spoljnu politiku zemlje.

"Predsednik Republike se oglušio o ovaj zajednički predlog i samoinicijativno odgovorio na predlog Ban Ki Muna, i na taj način prekoračio svoja ustavna ovlašćenja", navedeno je u Koštuničinom saopštenju.

Premijer je ukazao da je "posebno važno" i da ministri u tehničkoj Vladi iz DSS i NS ne stoje iza sadržaja pisma koje je uputio predsednik Republike, jer u njemu nije, saglasno usvojenoj Rezoluciji Narodne skupštine naglašeno da se misija Euleks ne može legalizovati.

"Ukoliko je predsednik Republike (Boris Tadić) smatrao da tehnička vlada nema mandat da odlučuje o ovom problemu, onda saglasno Ustavu Narodna skupština mora odmah da zauzme stav o inicijativi Bana da se legalizuje Euleks", istakao je Koštunica, koji je i lider DSS.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE