• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Euleks neprihvatljiv bez odluke SB UN

Ivica Dačić izjavio da je neprihvatljivo proširenje međunarodnog civilnog prisustva na Kosovu i Metohiji bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.

 Dačić: Euleks neprihvatljiv bez odluke SB UN Izvor: MONDO

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da je neprihvatljivo proširenje međunarodnog civilnog prisustva na Kosovu i Metohiji bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.

"SPS smatra da je apsolutno neprihvatljivo za Srbiju proširenje međunarodnog civilnog prisustva bez obzira da li je u pitanju Euleks ili bilo koja druga misija bilo koje druge zemlje ili međunarodne organizacije u svetu bez odobrenja SB UN", rekao je Dačić Tanjugu.

On smatra da državni organi - parlament, predsednik države i vlada, treba da imaju jedinstven stav o najvažnijm državnom i nacionalnom pitanju kao što je očuvanje i odbrana Kosova i Metohije u sastavu Srbije".

Dačić je pricizirao da je, takođe, neophodan konsenzus svih političkih stranaka o tome.

SPS je saopštio i da se zalaže za pronalaženje poslaničkih mogućnosti i međusobnog dogovora za održavanje vanredne sednice Skupštine Srbije posvećene tom pitanju.

Koalicija DSS-NS ranije je najavila da će podneti predsedavajućem Skupstine Srbije Jovanu Krkobabiću inicijativu za hitno sazivanje sednice parlamenta na kojoj bi bile donete odluke o neprihvatanju misije Euleks i poništavanju Ustava samoproglašene države Kosovo.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE