• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Beču plakati sa pretnjama Tadiću

U Beču su se pojavili plakati uz fotografije predsednika Srbije Borisa Tadića na kojima piše "Smrt izdajnicima Srbije".

 U Beču plakati sa pretnjama Tadiću Izvor: MONDO

Televizija B92 dobila je amaterski snimak, na kome se vide plakati uvredljive i preteće sadržine, na kojima su fotografije predsednika Borisa Tadića i najviših državnih funkcionera Srbije.

Na plakatima, na kojima su slike Tadića sa ostalim državnim funkcionerima, ispisano je "Smrt izdajnicima Srbije", a preko njihovih fotografija su iscrtani kukasti krstovi.

Plakati su snimljeni u jednom delu Beča, a na onima na kojima su slike Tadića između ostalog piše: "Smrt fašisti" i "Ustaško kopile". Plakati su bili izlepljeni blizu stadiona na kojem se igraju utakmice evropskog fudbalskog prvenstva.

U ambasadi Srbije u Beču za B92 su rekli da su plakati u međuvremenu uklonjeni i da je o celom slučaju obaveštena austrijska policija.

Sekretar ambasade Srbije u Beču zadužen za saradnju sa medijima Goran Bradić, kazao je da su predstavnici ambasade danas bili u telefonskom kontaktu sa austrijskim MUP-om.

"Sutra ćemo se regularnom procedurom, odnosno pisanim putem, obratiti nadležnim austrijskim organima da pokušamo da utvrdimo ko je autor plakata, odnosno ko je to proizveo i postavio", navodi on.

"Mi smo se danas čuli sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije i, kao što sam rekao, mi ćemo našom regularnom procedurom obavestiti austrijsko Ministarstvo spoljnih poslova o tome šta smo zatekli i tražićemo način da saznamo ko je to postavio", rekao je Bradić.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE