• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS Krkobabiću: Zakaži konsultacije

Miloš Aligrudić zatražio od Jovana Krkobabića da sazove konsultacije o održavanju vanredne sednice parlamenta o Kosovu i Metohiji.

 DSS Krkobabiću: Zakaži konsultacije Izvor: MONDO

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić zatražio je od predsedavajućeg Skupštine Srbije Jovana Krkobabića da sazove konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka o održavanju vanredne sednice parlamenta o Kosovu i Metohiji.

Poslanička grupa DSS-NS predala je u ponedeljak u Skupštini Srbije inicijativu za sazivanje vanredne sednice parlamenta na kojoj bi se donela odluka o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Srbije, kojom bi se odbacilo razmeštanje misije Euleks na teritoriji Kosova i Metohije, a Ustav Kosova proglasio ništavnim.

Tu inicijativu podržala je i poslanička grupa SRS, tako da je predata sa 107 potpisa poslanika.

"To su veoma važna pitanja i smatramo da jedan jedini državni organ u ovom trenutku postoji legitimno i legalno i može da odgovori na taj izazov, da jednostavno država preko tog državnog organa reaguje, a to je Narodna skupština Republike Srbije", rekao je Aligrudić.

Osvrćući se na tumačenja da predsedvajući konstitutivne sednice parlamenta po poslovniku nema pravo da saziva sednice skupštine, Aligruć je rekao da je Poslovnik o radu Skupštine Srbije "nesavršen akt" koji ne bi smeo da bude prepreka rešavanju važnih državnih pitanja.

Aligrudić je podsetio da je i prošle godine na konstitutivnoj sednici parlamenta, iako Poslovnik takvu mogućnost nije predviđao, bilo raspravljano o planu Martija Ahtisarija za Kosovo i Metohiju.

"Ustav Republike Srbije predviđa šta su nadležnosti Narodne skupštine. Postoje članovi Ustava koji se time bave i iz kojih nedvosmisleno proizlazi da Narodna skupština, bez obzira na ograničenja koje poslovnik sam po sebi ima, jer on nije savršen akt, mora da preduzme", rekao je Aligrudić.

On je izrazio očekivanje da će Krkobabić u što hitnijem roku zakazati konsultacije kako bi se pronašao način da sednica posvećena Kosovu i Metohiji bude održana pre petka 20. juna, za kada je predviđena sednica Saveta bezbednosti UN.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE