• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Skupština mora da se izjasni o Euleksu

Tomislav Nikolić izjavio je da očekuje da predsedavajući Jovan Krkobabić zakaže sednicu Skupštine i pored toga što postoje neka ograničenja.

 Nikolić: Skupština mora da se izjasni o Euleksu Izvor: MONDO

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić izjavio je da očekuje da predsedavajući Jovan Krkobabić zakaže sednicu Skupštine Srbije bez obzira na to što postoje neka ograničenja, "jer Srbija ne može da stane".

"Ako bi se ponovila situacija od prošlog saziva da nekoliko meseci nemamo konstituisanu Skupštinu, pitanje je da li je to opravdanje da mirno ćutimo i gledamo kako se na teritoriji naše države formira nova država. Ne možemo da gledamo kako Evropa priznaje i obezbeđuje mir i stabilnost i bezbednost nekom svojom novom misijom koja se, bez uporišta u međunarodnom pravu i bez odluka Saveta bezbednosti UN, razmešta na delu naše teritorije", rekao je Nikolić Agenciji Beta.

On je istakao da je za održavanje sednice jer parlament mora da se izjašsnjava uvek o događanjima na Kosovu, bez obzira na Poslovnik.

"Poslovnik čine narodni poslanici", rekao je Nikolić.

"Srbija mora da upozori na rezoluciju koju je već donela i kojom ne priznaje ni jedan akt takozvane nezavisne države Kosovo i ne priznaje Euleks kao misiju koja je dobrodošla na teritroriji Srbije, već je tretira kao nekog ko vrši tihu agresiju i okupaciju zemlje i zauzima deo naše teritorije", rekao je on.

Prema njegovim rečima, to nije moguće bez saglasnosti Srbije i Saveta bezbednosti UN.

Radikali, prema rečima Nikolića, traže da se brzo konstituiše Skupština i da poslanici izaberu predsednika makar i privremenog, i time završe konstituisanje skupštine da parlament radi.

"Potrebno je da radimo i raspravljamo o gasnom aranžmanu sa Rusijom i o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (ŠP). Mi moramo da imamo kosntituisanu skupštinu bez vlade, a tehnička vlada neka radi kako je radila i do sada", kazao je Nikolić.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE