• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik zakazao novi sastanak "šestorke"

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će 9. marta biti domaćin sastanka lidera šest najjačih političkih stranaka u BiH.

 Dodik zakazao novi sastanak "šestorke" Izvor: MONDO

Na sastanku će biti riječi o provođenju presude u predmetu "Sejdić - Finci", pitanju državne i vojne imovine, te daljem strukturisanju pozicija u Savjetu ministara BiH.

Dodik je nakon sinoćnjeg sastanka sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Banjaluci rekao da su napori kada je riječ o formiranju Savjeta ministara gotovo u cijelosti završeni i da je sada potrebno ući u novi krug razgovora lidera stranaka da bi se strukturisale pozicije pomoćnika ministara i sekretara ministarstava.

On je dodao da termin održavanja ovog sastanka nije definitivan i da ostali lideri treba da ga prihvate.

Prema njegovim riječima, budžet BiH za 2012. godinu mora uvažavati postojeće realne okvire i on se ne može povećavati, jer BiH mora shodno mogućnostima odmjeriti svoju javnu potrošnju.

Govoreći o posjeti hrvatskog premijera Zorana Milanovića BiH, Dodik je naglasio da je važno da se sa hrvatskom Vladom održe dobri kontakti o važnim dodirnim projektima, među kojima su izgradnja mosta na Savi kod Gradiške, te da se, osim dva granična prelaza za robu široke potrošnje, koordinira zajedničko obezbjeđenje još nekoliko prelaza.

Dodik je najavio i da će krajem marta rukovodstvo SNSD-a boraviti u radnoj posjeti rukovodstvu HDZ-a u Mostaru.

Lideri šest vodećih stranaka u BiH postigli su 28. decembra prošle godine dogovor o formiranju Savjeta ministara i politički dogovor o usaglašavanju tekstova zakona o popisu stanovništva i o sistemu državne pomoći.

Sastanku u Sarajevu, čiji je domaćin bio predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić, prisustvovali su lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić, HDZ-a BiH Dragan Čović, HDZ-a 1990 Božo Ljubić i lider SDP-a Zlatko Lagumdžija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE