• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Požari u RS jenjavaju

U nekoliko požara koji su aktivni u Republici Srpskoj nema stradalih, a ljudi i objekti nisu u ugroženi, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

 Požari u RS jenjavaju Izvor: MONDO

U bilećkom selu Preraca od jutros je aktivan požar koji je zahvatio nisko rastinje, a gašenje je u toku, prenosi RTRS.

Na području Trebinja vatra gori još u selima Duži i Hum gdje gašenje otežavaju nepristupačan teren i opasnost od mina. Vatrogasci su na terenu i u toku dana će nastojati da ugase ove požare.

Na području Banje Guber u Srebrenici od juče je aktivan požar koji je zahvatio crnogoričnu šumu. Gori rastinje na miniranom području, pa se povremeno čuju detonacije. Vatrogasci su na terenu i stanje na požarištu se prati.

U opštini LJubinje od juče su aktivni požari na lokalitetu sela Krtinje i između sela Grablje i Ivice. Gori trava i nisko rastinje, a akcija gašenja, koja je trajala do kasnih večernjih sati, nastavljena je i jutros.

Požari slabijeg intenziteta zabilježeni su u rejonu Mala Bukovica - Prisade kod Doboja i u teslićkom selu Komušina. Ovi požari zahvatili su nisko rastinje u miniranom području.

MUP POZIVA GRAĐANE DA BUDU OPREZNI

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da spaljivanje korova i drugog zapaljivog materijala prilikom uređenja svojih imanja čine na odgovoran način i na površinama koje mogu kontrolisati.

U proteklih 15 dana u Srpskoj je evidentirano 490 požara u kojima je stradalo devet lica, petoro na njivi, a četvoro u kući, a uzroci požara su uglavnom ljudska nepažnja prilikom paljenja korova.

Tokom ovog perioda podneseno je 16 izvještaja tužilaštvu po osnovu izazivanja opšte opasnosti i nekoliko prekršajnih prijava protiv odgovornih lica.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE