• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U subotu gasimo svjetla

U subotu, 31. marta, Banja Luka će se uključiti u svjetsku akciju „Sat za planetu Zemlju".

 U subotu gasimo svjetla Izvor: MONDO

Tog dana, od 20.30 do 21.30 časova, biće ugašena svjetla na zgradama Administrativne službe Grada, Kulturnog centra Banski dvor, Pošta Srpske, Muzeja savremene umjetnosti RS, Elektrokrajine, te u Muzičkom paviljonu u parku "Petar Kočić", saopšteno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću.

Cilj ove akcije je da se ukaže na pretjerano trošenje energetskih resursa na Zemlji. Upotreba energije na efikasaniji način i razvoj održivih energetskih izvora, danas su ekološki i privredni imperativi.

Osim Banje Luke, koja se četvrtu godinu zaredom uključuje u ovu akciju, „Sat za planetu zemlju" podržaće i drugi gradovi u BiH, između ostalih - Mostar, koji je nosilac ovog projekta za BiH.

U svijetu poznata kao Earth Hour, ova akcija je evoluirala od inicijative, nastale u Sidneju 2007. godine (prvi put na globalnom nivou održana 2008. godine), u veliki globalni pokret u kojem je, samo prošle godine, učestvovao 5.251 grad sa skoro dvije milijarde ljudi u 135 zemalja svijeta, na svih sedam kontinenata. Organizator akcije na svjetskom nivou je Svjetski fond za prirodu (WWF - World Wide Fund for Nature).

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE