• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DS u vlasti u 35 opština i gradova

Demokratska stranka za sada samostalno ili u koaliciji Za evropsku Srbiju učestvuje u vlasti u 35 opština i gradova i ima 22 gradonačelnika.

 DS u vlasti u 35 opština i gradova Izvor: MONDO

Posle majskih izbora, na lokalnom nivou su uspostavljene različite koalicije, pa je u nekima DS ušla u vlast sa D S S, SPO, LDP.

Prema podacima koje je ta stranka dostavila Tanjugu, DS je vladajuću većinu formirala u četiri beogradske opštine, kao i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Somboru, Smederevu, Inđiji...

Na Zvezdari vlast čine ZES (DS, G17) i LDP, a u Obrenovcu ZES (DS, G17, SPO), Grupa građana Obrenovac naš grad, GG Snaga Obrenovca, a predsednik je Željko Jovetić iz DS.

DS je na vlasti i u Grockoj sa G17, SPO, D S S, SPS, GG Snaga građana, a na Savskom vencu vlast čine ZES (DS, G17) i LDP.

U Zrenjaninu vlast čine ZES (DS, G17), LSV, SVM, GG Ravnopravnost, a gradonačelnik je Goran Knežević iz DS.

ZES (DS, G17) i LDP čine vlast u Novom Bečeju, u Novoj Crnji vlast čine ZES (DS, G17, LSV), SVM, D S S, SPS, u Kovačici na vlasti je sama DS, a u Somboru vlast čine DS, G17, LSV, SPO i D S S.

Vlast u Novom Sadu čine ZES (DS, G17), LSV-SPO, Mađarska koalicija, a gradonačelnik je Igor Pavlicić iz DS.

U Srbobranu na vlasti su GG Branko Gajin, DS i Mađarska koalicija, u Baču DS, a Bačkom Petrovcu DS i G17 plus.

U Sremskim Karlovcima vlast su formirali DS i G17, a u Inđiji DS i SPS a predsednik opštine je Goran Jesić iz DS.

Vlast u Šidu čine ZES (DS, G17), D S S, SPS, a u Smederevu DS, GG Pokret za Smederevo, Za bolje Smederevo (SPO, S D D S) i SPS.

DS je na vlasti i u Smederevskoj Palanci i to sa SPS, JS, D S S i GG Otvoreni krug, a u Kragujevcu sa SPO, SPS-PUPS i Zajedno za Kraujevac-G17 (Veroljub Stevanović).
U Batočini na vlasti su DS, SDPO, G17, D S S, u Lapovu SPO, DS, G17, PUPS, a Paraćinu DS, SPO, G17 i SPS.

U Ćupriji vlast čine JS-SPS-PUPS, DS, SPO, G17, a predsednik opštine je Borivoje Kalava iz JS, u Svilajncu vlast čine ZES (DS, G17), GG Pokret za Svilajnac a predsednica opštine je iz G17.

U Despotovcu vlast čine DS i G17,u Rekovcu DS, JS, GG, SPS, u Kladovu DS, SPS, u Gornjem Milanovcu DS, GG Pobedi za GM i NS, u Varvarinu SPO, D S S, DS, LDP, G17, a u Ćićevcu SPO, D H S S, DS, G17.

DS je sa SPS, G17 i dve grupe građana na vlasti u Merošini, u Blacu sa G17, Pirotu sa SPS, G17 i SPO, u Dimitrovgradu sa SPS i PBS i u Medveđi sa grupom građana i P D D.

U razgovorima o formiranju Vlade Srbije, između liste Za evropsku Srbiju i koalicije oko SPS, DS insistira da se na svim nivoima u republici uspostavi jedinstvena vlast.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE