• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

G17: Mandatar za 48 sati

Vlajko Senić izjavio je da bi Srbija u narednih 48 sati trebalo da dobije mandatara nove vlade i da je još ostalo da se usaglasi veličina te vlade.

 G17: Mandatar za 48 sati Izvor: MONDO

Funkcioner G17 plus Vlajko Senić izjavio je da bi Srbija u narednih 48 sati trebalo da dobije mandatara nove vlade, kao i da je još ostalo da se usaglasi veličina te vlade.

Senić je televiziji "Avala" rekao da treba sačekati da predsednik Srbije Boris Tadić imenuje mandatara vlade.

On je naveo i da je G17 plus u pregovorima o vladi tražila da mesto premijera pripadne Demokratskoj stranci kao najačoj među strankama koje treba da formiraju vladu.

Senić je rekao da G17 plus u pregovorima o formiranju vlade "nije istakla inicijativu da dobije mesto predsednika skupštine".

"U pregovorima koji traju nekoliko nedelja pojave se različite mogućnosti. Verovatno je u jednom trenutku postojala i takva politička opcija, ali da sačekamo sutra i da vidimo ko će i zvanično biti kandidat za predsednika skupštine", naveo je Senić.

On je dodao da bi u novoj vladi ministar ekonomije trebalo da bude Mlađan Dinkić, ministar za sport i omladinu Snežana Marković-Samardžić, ministar zdravlja Tomica Milosavljević, a da bi Verica Kalanović bila zadužena za Nacionalni investicioni plan.

"Verovatno će G17 plus pripasti još dva mesta od kojih je jedno ministarstvo kulture", dodao je Senić, čija će stranka sutra imati sednicu Glavnog odbora.

Senić je rekao da će nova vlada imati četiri potpredsednička mesta, kao i da će Demokratska stranka (DS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) potpisati poseban koalicioni sporazum.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE