• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija traži izmene Zakona o ministarstvima

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije zatražili su da se izmeni predloženi Zakon o ministarstvima u broju i nadležnostima resora u Vladi Srbije.

 Opozicija traži izmene Zakona o ministarstvima Izvor: MONDO

Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) koji su podneli najveći broj od oko 70 amandmana na Predlog zakona o ministarstvima, zatražili su da turizam ponovi bude vraćen u resor trgovine i usluga, umesto da bude deo Ministarstva za ekonomiju.

U raspravi o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima, poslanica SRS Nataša Jovanović je zamerila da se sredstva za turizam sada troše nenamenski, kao i da u toj oblasti nema dovoljno potrebnih projekata.

Prema njenim rečima, spomenici kulture i banje u Srbiji mogu mnogo bolje da se iskoriste, a kao pozitivan primer navela je Drvengrad koji je na Mokroj Gori izgradio režiser Emir Kusturica.

Poslanici SRS su amandmanom predložili spajanje ministarstava prosvete, nauke i tehnologije, kao racionalnije rešenje od predviđenog.

Oni su tražili i brisanje Ministarstva za NIP, kao i da se nazivu Ministarstva kulture doda i informisanje, kao i da Ministarstvo dijaspore promeni naziv u Ministarstvo za veze sa Srbima van Srbije.

Takođe, radikali su predložili da se Ministarstvu za infrastrukturu doda naziv i za saobraćaj.

Šef poslaničke grupe SRS Tomislav Nikolić kritikovao je nameru predlagača da se Ministarstvo za životnu sredinu bavi i urbanizmom i građevinom, navodeći da bi životnu sredinu moglo dodati svakom ministarstvu.

Izdvajanje prostornog planiranja iz Ministarstva životne sredine predložio je i poslanik LDP Slobodan Maraš, navodeći da je pitanje životne sredine samo po sebi dovoljno.

LDP je predložio da nova vlada nema ministarstva za Kosovo i Metohiju, za dijasporu i za NIP.

Poslanici SRS su predložili i da nova vlada ima posebnan resor za integraciju sa istocnoevropskim, slovenskim i pravoslavnim narodima.

Poslanik SPS-PUPS-JS Željko Vasiljević je predložio da se Ministarstvu za rad i socijalnu politiku doda i naziv veteranska politika, jer, kako je naveo, veterani nisu socijalna kategorija, već su zalužni građani, pa njihov status treba da bude adekvatno regulisan.

Poslanici opozicije su ocenili da predviđena raspodela resora i njihovih nadležnosti neće moći da osigura razvoj privrede, kao ni efikasan rad buduće vlade.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE