• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frid: Srbija zaslužuje evropsku budućnost

Zamenik državnog sekretara SAD Danijel Frid izjavio je da su SAD spremne da saradjuju na ostvarenju evropske budućnosti Srbije

 Frid: Srbija zaslužuje evropsku budućnost Izvor: MONDO

SAD su spremne da saradjuju sa novom vladajućom koalicijom koja uključuje i Socijalističku partiju Srbije, dodao je Frid.

Frid je za "Večernje novosti" u izdanju od petka rekao da Srbija posle toliko teških godina "zaslužuje mir u svojoj kući i mir u susedstvu" i izrazio uverenje da će izbor nove Vlade Srbije otvoriti put unapredjenju saradnje sa SAD i dovodjenja odnosa Vašingtona i Beograda na nekadašnji nivo.

Zamenik državnog sekretara SAD je dodao da SAD očekuju da Rusija neće pokušavati da spreči predsednika Srbije Borisa Tadića i budućeg predsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića da se posvete evropskoj budućnosti Srbije.

"Rusi ponavljaju da oko Kosova neće da budu 'veći Srbi od Srba'. Ako je tako, očekujemo od Rusa da neće pokušavati da spreče predsednika Tadića i novog premijera Cvetkovića da se posvete evropskoj budućnosti Srbije", rekao je Frid.

Frid je naveo da Priština još nije uspostavila vlast na severu Kosova i da je to problem koji "mora da reši medjunarodna zajednica u saradnji sa kosovskim vlastima".

Frid je srpsku skupštinu na Kosovu nazvao "simbolom podela koje postoje još od 1999. godine" i dodao da ta skupština nema podršku ni velikog dela srpskog stanovništva na Kosovu.

Zamenik državnog sekretara SAD je rekao da je situacija na severu Kosova ozbiljan izazov vlasti u Prištini posle proglašenja nezavisnosti, i da SAD ne očekuju probleme na Kosovu, ali da će biti spremne ako problema bude.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE