• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić: Novac za osnivanje Agrobanke u RS nije uplaćen

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske nije uplatila iznos participacije u osnivačkom kapitalu „Agrobanke“, izjavio premijer RS.

 Džombić: Novac za osnivanje Agrobanke u RS nije uplaćen Izvor: MONDO

Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je danas da Investiciono-razvojna banka Republike Srpske nije uplatila iznos participacije u osnivačkom kapitalu „Agrobanke“, jer nije dobijena očekivana saglasnost Narodne banke Srbije, pa građani Srpske nisu oštećeni ni na koji način.

"Koristeći dešavanja u Srbiji u vezi sa hapšenjem pojedinaca osumnjičenih u aferi oko `Agrobanke`, predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić pokušava lažima da poveže institucije Republike Srpske sa ovim dešavanjima, kako bi dobio medijsku pažnju, koju, očigledno, ne može obezbijediti na drugačiji način", rekao je Džombić.

On je istakao da je donesena odluka o formiranju „Agrobanke“ u Republici Srpskoj, te da je shodno sporazumu definisan i iznos participacije u osnivačkom kapitalu, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

„Vlada Republike Srpske je i po ovom pitanju bila u stalnim kontaktima sa Vladom Srbije i dobila je uvjeravanja da će se nastaviti sa realizacijom ovog projekta, čim se izvrši potrebna rekonstrukcija i dokapitalizacija banke. S obzirom da toga nije došlo, Investiciono-razvojna banka nije izvršila uplatu svog dijela osnivačkog kapitala“, naveo je Džombić.

Čavić je za federalne medije izjavio da afera „Agrobanka“ u Srbiji ima svoj "kriminalni krak i u Republici Srpskoj" i da bi to trebale da istraže nadležne institucije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE