• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Derikoža" sarajevskih taksista

Uslugu vožnje od aerodroma do hotela u centru Sarajeva, što iznosi oko 11 kilometara, taksisti naplaćuju i do 50 KM!

 "Derikoža" sarajevskih taksista Izvor: MONDO

Usluge taksi vozila stacioniranih na štandu Aerodroma Sarajevo za mnoge putnike pretvore se u problem. Po dolasku na željenu destinaciju, putnici ostaju frapirani traženim iznosom. Tako, na primjer, vožnja od aerodroma do hotela u centru Sarajeva, a što iznosi oko 11 kilometara, bude naplaćena i do 50 KM.

Ostali sarajevski taksisti muku muče da zaprepaštenim turistima objasne zašto je vožnja od istog hotela do aerodroma dva, pa čak i tri puta jeftinija?, prenosi Fena.

Mediji su se u nekoliko navrata bavili ovim problemom, ali čini se da se sva halabuka završi u stilu narodne izreke "pojeo vuk magarca".

U razgovoru taksisti su najprije negirali tvrdnje da naplaćuju vožnju dva-tri puta skuplje od vožnje relacije iz grada prema aerodromu te da takve "slučajeve" kako se rekli treba prijaviti Udruženju taksi prijevoznika u Sarajevu.

Ssuočeni s putnikom koji je za prevoz od 15-tak kilometara nebrojeno puta platio 30 KM, pravdali su to objašnjenjem kako oni moraju 200 KM plaćati Aerodromu Sarajevo. Takođe, kao argumentaciju u svoju korist navode kako je "normalna pojava u svim evropskim gradovima da su taksi usluge s aerodroma skuplje nego iz grada".

Ako od taksiste s aerodroma zatražite, po ulasku u vozilo, da uključi taksimetar, očekujte različite izljeve bijesa i nekulture. Tako vam se može desiti da vas i izbaci s koferima, nedaleko od aerodroma, na sred Kasindolske ulice i pod stalnim prijetnjama od vas izvuče 10 KM kako je to uradio jedan od njih starijoj putnici rekavši "vožnja do Kasindolske sa svim koferima koje imate iznosi upravo toliko".

Predsjednik Udruženja taksi prijevoznika Sarajevo Enver Suljagić kaže kako je svaki taksista dužan uključiti taksimetar.

"U suprotnom treba na broj telefona 033 523 156 prijaviti "derikožu" i prijava će biti poslana inspekciji Kantona Sarajevo, a putniku će novac biti vraćen - tvrdi Suljagić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE