• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Socijalisti: Hapšenje Ljubojevića prepustiti pravosuđu

Socijalistička partija insistira da se slučaj hapšenja direktora Javnog preduzeća "Šume RS" Srđana Ljubojevića odmah prepusti pravosudnim organima.

 Socijalisti: Hapšenje Ljubojevića prepustiti pravosuđu Izvor: MONDO

Jedino tako javnost može dobiti nedvosmislen odgovor o njegovoj nevinosti ili krivici.

Predsjednik Izvršnog odbora SP-a Saša Čudić izjavio je na konferenciji za novinare u Banjaluci da je za ponedjeljak, 20. avgusta, zakazana sjednica Izvršnog odbora stranke, na kojoj će se zauzeti novi stavovi o ovom slučaju.

On je dodao da je u ovom trenutku nezahvalno prognozirati da li slučaj ima političku pozadinu, ali da ne bi trebalo da utiče na odnose u vladajućoj koaliciji u Republici Srpskoj i da je u narednom periodu potrebno da se održi sastanak lidera sve tri koalicione stranke.

"Postoji sumnja da je riječ o obmani, odnosno namještaljci za izvršenje krivičnog djela od lica koje je učestvovalo u ovom događaju, najviše zbog radnji koje su izvršene u ranijem periodu, prije nego što je na to mjesto došao Ljubojević", rekao je Čudić.

On je apelovao na istražne organe da istragu prošire i na raniji period i na ugovore kojima su "Šume" dovedene u gubitak veći od 26 miliona KM.

Čudić je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da se u nekim medijima ovaj događaj pretvara u hajku na Ljubojevića i Socijalističku partiju, te apelovao na istražne i pravosudne organe da ostanu dosljedni struci, bez medijskih uticaja.

On je rekao da će SP insistirati da dobije mjesto novog direktora "Šuma" i da se zalaže da se što prije raspiše novi konkurs za ovu funkciju.

Prema njegovim riječima, Ljubojević je bio jedini kadar SP-a u "Šumama" i realizacijom zaključaka Vlade nakon njegovog dolaska stanje u "Šumama" se počelo popravljati.

Srđan Ljubojević, koji je na funkciju generalnog direktora JP "Šume Republike Srpske" imenovan na prijedlog Socijalističke partije, uhapšen juče zbog sumnje da je primio mito od 10.000 KM. Uhapšen je po nalogu Specijalnog tužilaštva Srpske u akciji "Proljeće".

On je noćas prebačen u Specijalno tužilaštvo Republike Srpske gđe će biti ispitan, potvrdio je Srni šef Odjeljenja za istrage ovog tužilaštva Darko Ilić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE