• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ceca "preskupa" za besplatan nastup kod Dodika

SNSD i SDA prekršile Zakon o finansiranju političkih stranaka dovevši Svetlanu Ražnatović i bend Hari Mata Hari na predizbrni skup.

 Ceca "preskupa" za besplatan nastup kod Dodika Izvor: MONDO

Stranke Milorada Dodika SNSD i Sulejmana Tihića SDA prekršile su Zakon o finansiranju političkih stranaka BiH, zbog nastupa srpske folk zvijezde Svetlane Cece Ražnatović i sarajevskog pjevača "lakih nota" Harija Mata Harija na predizbornim skupovima 2010. godine, piše Press RS.

Kako pišu sarajevski mediji, Služba za reviziju finansiranja političkih stranaka CIK-a je u svojim najnovijim izvještajima o SNSD i SDA navela da te stranke nisu imale dokaze o plaćanju usluga Svetlane Cece Ražnatović, kao ni Harija Varešanovića i još troje pjevača iz BiH.

Zakon predviđa da prilog za stranke ne smije da iznosi više od osam prosječnih neto plata u BiH, što je 2010. bilo oko 6.400 KM (oko 3.200 evra).

Svetlana Ražnatović je besplatno nastupila 28. septembra i 1. oktobra na predizbornim skupovima SNSD-a u Bijeljini i Banjaluci, a u izvještaju revizora navodi se da vrijednost usluge prelazi visinu dozvoljenog priloga - imajući u vidu rejting i popularnost srpske folkerke i uobičajenu cijenu njenih nastupa.

Novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva došli su do dokumentacije iz koje se vidi da je nastup ove pjevačice u okviru sportske manifestacije "Noć šampiona" 2008. godine u Banjaluci koštao 100.000 KM.

SDA je čak na pet predizbornih skupova koristila usluge estradnih umjetnika bez naknade, navodi se u revizorskom izvještaju. Kao primjer je naveden nastup Varešanovića i još tri pjevača na centralnom predizbornom skupu SDA u sarajevskoj Zetri 1. oktobra 2010. Varešanovićev menadžer Senad Rožajac novinarima CIN-a nije želio da otkrije koliko košta nastup Harija Mata Harija.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE