• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihić: SDP nije dorastao političkom trenutku

Predsjednik SDA rekao je da SDP snosi najveću odgovornost za situaciju u BiH, te da ova partija nije dorasla političkom trenutku u kojem se našla.

 Tihić: SDP nije dorastao političkom trenutku Izvor: MONDO

"Umjesto da rješavaju probleme, oni su ih stvarali, što se pokazalo i prilikom provođenja izbornih rezultata kada su njihovi zahtjevi bili potpuno nerealni – od toga da imaju predsjedavajućeg Savjeta ministara do želje da legitimni predstavnici hrvatskog naroda ne učestvuju u vlasti na nivou Federacije BiH“, naveo je Sulejman Tihić.

On sumnja da može doći do nekog dogovora SDA i SDP-a i vraćanja u početno stanje, iako se, kako je rekao, u politici nikada ne može reći nikada.

Govoreći o eventualnoj smjeni ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije na inicijativu stranaka iz Republike Srpske zbog njegovog neustavnog djelovanja u vezi sa instrukcijom predstavniku Stalne misije BiH pri UN da tokom glasanja u Generalnoj skupštini podrži Rezoluciju o Siriji, Tihić smatra da prije toga mora doći do političkog dogovora stranaka koje će činiti parlamentarnu većinu.

Tihić je za "Večernji list“, izdanje za BiH, rekao da će SDA, ukoliko dobije lokalne izbore, krenuti u ofanzivu i rekonstrukciju vlasti na svim nivoima kako bi napravila strukturu koja će funkcionisati. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE