• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Narednih dana inicijativa za smjenu Lagumdžije

Klub SNSD-a u PD Parlametnarne skupštine BiH narednih dana će pokrenuti inicijativu za smjenu Zlatka Lagumdžije.

 Narednih dana inicijativa za smjenu Lagumdžije Izvor: MONDO

Klub SNSD-a u Predstavničkom domu Parlametnarne skupštine BiH narednih dana će u skladu sa Poslovnikom pokrenuti inicijativu za smjenu ministra inostranih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, izjavio je Srni poslanik SNSD-a Lazar Prodanović. Prodanović je naveo da prema Poslovniku o radu Predstavničkog doma, od dana podnošenja neke inicijative do rasprave u tom domu može da protekne najviše 30 dana.

Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Milorad Živković izjavio je Srni da se prijedlog za glasanje o nepovjerenju Savjetu ministara BiH ili o potrebi rekonstrukcije ove institucije neće naći na narednoj sjednici ovog doma koja je planirana za 6. septembar.

"Prema Poslovniku Predstavničkog doma, u skladu sa članovima 143 i 144 o iniciranju glasanja o nepovjerenju Savjetu ministara BiH i uvrštavanju u dnevni red, prijedlog za glasanje o nepovjerenju Savjetu ministara BiH ili o potrebi njegove rekonstrukcije mora da dostavi Klub poslanika ili najmanje tri poslanika predsjedavajućem Predstavničkog doma u pisanoj formi, potpisan i sa objašnjenjem", pojasnio je Živković.

Prema njegovim riječima, predsjedavajući Doma taj prijedlog dalje upućuje Savjetu ministara BiH, poslanicima i Domu naroda parlamenta BiH.

"S obzirom na činjenicu da se u tom slučaju prijedlog obavezno stavlja na dnevni red sjednice Doma 20, odnosno 30 dana od dana dostavljanja Savjetu ministara BiH, kao i činjenicu da Klub poslanika SNSD-a, a ni tri poslanika do danas nisu inicirali takav prijedlog, prijedlog za glasanje o nepovjerenju Savjetu ministara BiH ili o potrebi njegove rekonstrukcije sigurno se neće naći na sljedećoj sjednici koja je planirana za 6. septembar", naveo je Živković.

Nakon što je ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija predstavniku BiH u Generalnoj skupštini UN dao nelegalnu instrukciju da glasa za rezoluciju o Siriji, predstavnici SNSD-a najavili su da će tražiti Lagumdžijinu ostavku ili smjenu zbog kršenja Ustava BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE