• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Razgovaraćemo sa DS i o Beogradu

Zamenik premijera i predsednik SPS izjavio da nije bilo razgovora sa DS o vlasti u Beogradu, ali da će verovatno razgovarati i o tome.

 Dačić: Razgovaraćemo sa DS i o Beogradu Izvor: MONDO

Zamenik premijera Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je u utorak da do sada nije bilo razgovora sa Demokratskom strankom o formiranju vlasti u Beogradu, ali da će "verovatno i o tome razgovarati".

Dačić je agenciji Beta rekao da su DS i SPS potpisale koalicioni sporazum o republičkoj vladi i da im predstoji potpisivanje sporazuma o političkom pomirenju i zajedničkoj viziji Srbije kao osnovi za zajedničku odgovornost za budućnost Srbije odnosno za ostvarivanje vizije Srbije kao demokratske, kulturne, ekonomski razvijene i socijalno pravedne države.

"Očekujemo da ćemo narednih dana definisati taj dokument", rekao je Dačić.

Upitan koliko će se deklaracija baviti prošlošću, a koliko budućnošću, on je kazao da se ona zasniva na konsenzusu da se prevaziđu politička sporenja i sukobi iz prošlosti.

"To ne znači niti glorifikaciju niti relativizaciju prošlosti, ne znači okrivljavanje niti obeskrivljavanje pojedinaca na osnovu političke pripadnosti", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, deklaracija je potrebna jer u Srbiji ne postoji prevlast samo jedne opcije i neophodno je praviti političke mostove između opcija.

Neophodno je da se desi političko pomirenje, da bi se došlo do zajedničkog imenitelja za ostvarivanje vizije Srbije, rekao je lider socijalista i ukazao da "i deklaracija na neki način pokazuje da je nova vlada upravo vlada levog centra".

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE