• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelić: Na putu ka EU još 44 zakona

Božidar Đelić izjavio je da Srbiji na putu evropskih integracija, pored ratifikacije SSP, predstoji usvajanje još 44 zakona.

 Đelić: Na putu ka EU još 44 zakona Izvor: MONDO

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da Srbiji na putu evropskih integracija, pored ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, predstoji usvajanje još 44 zakona.

"Neki od njih su ključni za 'belu' Šengen listu, poput zakona o strancima, zakona o upravljanju državnom granicom ili zakona o zaštiti ličnih podataka", rekao je Đelić u izjavi Radioteleviziji Srbije.

Đelić, koji je ujedno i ministar za nauku i tehnološki razvoj, napomenuo je da su u tom paketu i propisi u domenu zaštite bezbednosti hrane i serija drugih projekata koji će obezbediti da naša zemlja dobije dobre ocene u predstojećem izveštaju Evropske komisije, koji se očekuje u novembru, što bi pomoglo u dobijanju statusa kandidata za ulazak u EU.

"Da bi to dostigli, moraćemo dobar deo tih zakona predložiti Skupštini, a onda ih i usvojiti", rekao je Đelić, dodajući da je na današnjoj sednici vlade predstavio naš zakonodavni plan koji proizilazi iz partnerstva sa EU.

SSP je potpisan 29. aprila ove godine.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE