• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čanak: Ne vidim zašto da se mirimo sa SPS!

Nenad Čanak izjavio je da "ne razume do kraja" najavljeno potpisivanje deklaracije o nacionalnom pomirenju između DS i SPS.

 Čanak: Ne vidim zašto da se mirimo sa SPS! Izvor: MONDO

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da "ne razume do kraja" najavljeno potpisivanje deklaracije o nacionalnom pomirenju između Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije.

Čanak je RTV B 92 rekao da su pred Srbijom pitanja za čije je rešavanje potreban nacionalni konsenzus.

Taj konsenzus je potreban radi ulaska Srbije u Evropsku uniju, koje mora biti najšire podržano, smatra Čanak, čija je stranka u koaliciji "Za evropsku Srbiju".

Predsednik LSV je rekao da ne veruje lideru SPS Ivici Dačiću, "jer može i na jednu i na drugu stranu", a o pomirenju, kazao je Čanak, "ne može da se govori dok god SPS ne učini otklon od njenog nekadašnjeg lidera Slobodana Miloševića, kao što je i u Sovjetskom Savezu svojevremeno tamošnja partija napravila otklon od (njenog lidera Josifa) Staljina".

"Ne vidim što da se mirimo", rekao je Čanak, navodeći da je samo iz Vojvodine u vreme vlasti Miloševića otišlo 200.000 ljudi.

Ističući da niko nema razloga ni da glorifikuje, ni da relativizuje prošlost, ali da ima razloga da se ubice i zločinci nađu pred licem pravde, Čanak je podsetio da se ove godine navršava i 20 godina od "jogurt revolucije" u Vojvodini i ocenio da je potrebna rasprava i o tome.

On smatra da je očigledna politika DS-a da "legalizuje i legitimizuje SPS na svim nivoima" i da je "glavni trik" da DS i SPS imaju razdvojena biračka tela, da bi se izbeglo prelivanje glasova i da je to "građanski brak iz računa" i "pragma koja nema veze sa ideologijom".

Upitan kakva će biti uloga LSV u Vojvodini, Čanak je odgovorio da neće imati nikakvu funkciju u izvršnoj vlasti i najavio da će se vratiti u Skupštinu Srbije kao poslanik, ali tek u septembru.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE