• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambasada Italije: Nema grupnih viza

Izdavanje grupnih viza je po italijanskom zakonu zabranjeno, pa svi članovi zainteresovanih grupa moraju lično da dođu u Odeljenje za vize

 Ambasada Italije: Nema grupnih viza Izvor: MONDO

Izdavanje grupnih viza je po italijanskom zakonu zabranjeno, pa svi članovi zainteresovanih grupa moraju lično da dođu u Odeljenje za vize ambasade, rečeno je agenciji Beta u ambasadi Italije u Beogradu povodom kritika na račun rada tog Odeljenja.

Kulturno-umetničko društvo "Branko Cvetković" je u dopisu dostavljenom medijima navelo da njegovi članovi nisu učestvovali na Međunarodnom festivalu folklora u mestu Minturno u Italiji, zato što je ambasada Italije "odbila ovog leta da zakaže termin za izdavanje viza i samim tim da izda vize" članovima tog društva.

U dopisu se takođe navodi da je upravi grupe "i pored bezbrojnih pokušaja,svaki kontakt sa ambasadrom bio praktično potpuno onemogućen".

Ambasada Italije tim povodom navodi da se termini za vize za grupe zakazuju u ambasadi, a ne putem uobičajenog Telekomovog servisa. Pri zakazivanju termina, ambasada se drži principa da se termin zakaže onome ko joj se prvi obrati.

"S obzirom da se leti broj zahteva za vizu osetno povećava, a personal ostaje kao i uvek ograničen, potrebe grupa - za koje je izdvojen poseban šalter - moraju biti saopštene u dogledno vreme", navode u italijanskoj ambasadi.

Ta ambasada takođe navodi da se po broju izdatih viza u 2007. godini
- 54.275, što je 28,5 odsto više nego u 2006. i 60 odsto više nego do pre tri godine - nalazi u samom vrhu liste diplomatskih predstavništva u Srbiji.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE