• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ustavni sud: Nikolić zakasnio

Ustavni sud Srbije odbacio kao neblagovremenu žalbu Tomislava Nikolića na odluku Skupštine Srbije da potvrdi mandate gradonačelnika.

 Ustavni sud: Nikolić zakasnio Izvor: MONDO

Ustavni sud Srbije (USS) odbacio je kao neblagovremenu žalbu šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislava Nikolića na odluku Skupštine Srbije da potvrdi poslaničke mandate dvojice gradonačelnika.

Nikolić se žalio USS-u uz obrazloženje da gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović ne mogu istovremeno biti narodni poslanici, jer su na taj način u sukobu interesa, navedeno je u otvorenom delu sednice USS-a.

Pozivajući se na Ustav Srbije, Nikolić je ukazao da organi izvršne vlasti, među kojima su po njegovom mišljenju i gradonačelnici i predsednici opština, ne mogu obavljati druge funkcije za koje je zakonom utvrđeno da predstavljaju sukob interesa.

USS tu žalbu nije razmatrao, ukazujući da je Nikolić nije podneo u zakonski utvrđenom roku od 15 dana koji je počeo verifikacijom mandata poslanika 11. juna ove godine.

Nikolić je žalbu podneo 9. jula, zbog čega ju je Ustavni sud kao neblagovremenu odbacio.

Veroljub Stevanović član je poslaničkog kluba G17 plus, dok je Dragan Marković Palma poslanik i predsednik Jedinstvene Srbije.

U parlamentu je do 1. jula sedeo i gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević koji je tada podneo ostavku na funkciju narodnog poslanika Demokratske stranke, da bi mogao da obavlja poslove na lokalu.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE