• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alimpić: Nema razloga za privremenu upravu

Vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić izjavio je da ne postoje razlozi za uvođenje prinudne uprave u glavnom gradu.

 Alimpić: Nema razloga za privremenu upravu  Izvor: MONDO

Prema njegovim rečima, mogućnost uvođenja privremenih mera predviđena je Zakonom i do toga može da dođe samo u slučaju da se Skupština ne konstituiše do 22. jula ili da se konstituiše, a da se u naknadnom roku od 30 dana ne izaberu gradonačelnik i gradsko veće.

"Ima dovoljno vremena od 14. jula, za kada je zakazana konstitutivna sednica, do 22. jula da odbornici verifikuju mandate i izaberu predsednika i sekretara Skupštine, što je neophodno učiniti da bi se gradski parlament smatrao konstituisanim", rekao je Alimpić.

"Nakon toga teče dodatni rok od 30 dana u kome bi trebalo da se izaberu gradonačelnik i gradsko veće", kazao je on i izrazio uverenje "da ukoliko većina postoji već u ponedeljak Beograd može dobiti novu vlast".

Alimpić je podsetio da je, ukoliko nijedan kandidat za predsednika Skupštine ili gradonačelnika ne dobije većinu, "Vlada obavezna da preduzme mere po Zakonu, odnosno formira privremeno veće koje će preuzeti nadležnosti Skupštine" i dodao da privremena uprava ima rok od šest meseci da raspiše nove izbore.

On je najavio da će u toku dana najstariji odbornik Branislav Belić iz Demokratske stranke, koji će predsedavati Skupštinom, imati sastanak sa svim šefovima odbornickih grupa, kako bi se dogovorili oko svih tehničkih pojedinosti.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda biće održana u ponedeljak, 14. jula, u 10 časova, svi odbornici su potvrdili dolazak, a prema rečima Alimpića sastav nove gradske vlast zavisiće od politike i političkih dogovora među strankama.

"Odborničke grupe koje budu imale većinu, više od 56 odbornika, izabraće predsednika Skupštine, ali i gradonačrelnika jer se i ta tačka nalazi na dnevnom redu" konstitutivne sednice, dodao je on.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE