• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić uslovio SPS oko Beograda?

Boris Tadić spreman da raskine koaliciju sa SPS na republičkom nivou, ako SPS ne pristane da formira vlast u Beogradu sa DS, piše "Blic"

 Tadić uslovio SPS oko Beograda? Izvor: MONDO

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić spreman je da raskine koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) na republičkom nivou, ako SPS ne pristane da formira vlast u Beogradu sa demokratama, piše "Blic".

Pozivajući se na izvor u vrhu liste "Za evropsku Srbiju", list piše da je tu poruku Tadić uputio predsedniku SPS-a Ivici Dačiću koji je već trebalo da objavi raskid koalicije sa Srpskom radikalnom strankom i narodnjacima u Beogradu.

Raskidu koalicije sa radikalima i Demokratskom strankom Srbije - Novom Srbijom, kako se dodaje, protive se članovi beogradskom odbora SPS-a.

"U slučaju da SPS izneveri dogovor sa DS u Beogradu, republicka vlada ne bi pala, ali u njoj ne bi učestvovali socijalisti jer je dovoljno učešće PUPS-a i Jedinstvene Srbije, kao i Bošnjačke liste", navodi "Blic".

"Večernje novosti" pišu da će na konstitutivnoj sednici gradske vlasti u Beogradu 14. jula najverovatnije biti samo verifikovani mandati odbornika jer "Dačić nije odlučio kako da se ispetlja" iz koalicije sa radikalima i narodnjacima.

Do 22. jula mora biti izabran predsednik i sekretar Skupštine Grada, a u suprotnom se ide na nove izbore u glavnom gradu.

List dodaje da postoji mogućnost i da odbornici iz SPS-a u ponedeljak "ostanu po strani" i tako spreče formiranje bilo čije većine što bi bi bio uvod u prinudnu upravu i izbore.

"Tako bi Dačić poštedeo svoj gradski odbor neizbežnih i mučnih podela u slučaju rušenja sporazuma sa DSS-NS i SRS. Zato računa da bi na novom glasanju i na talasu republičke koalicije sa DS mogao lakše da 'legalizuje' brak sa Tadićem i u glavnom gradu", pišu "Večernje novosti".

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE