• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragan Đurđević predsjednik Parlamenta

Za predsjednika Skupštine grada Bijeljina na konstitutivnoj sjednici ponovo je izabran Dragan Đurđević, a za potpredsjednika Slaviša Marković.

 Dragan Đurđević predsjednik Parlamenta Izvor: MONDO

Mjesto zamjenika načelnika pripalo je Husi Zečkanoviću, dok će poslove vršioca dužnosti sekretara Skupštine grada obavljati Biljana Despotović.

Izbor Đurđevića (SRS "Dr Vojislav Šešelj"), Markovića (PDP), Zečkanovića i Despotovićeva obavljen je tajnim glasanjem.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poručio je u obraćanju odbornicima da bi novi saziv trebalo da nastavi rad prethodne Skupštine, jer je Bijeljina u tom periodu ostvarila puno uspjeha.

Mićić je istakao da je Bijeljina u prethodnom periodu uspjela da se razvija brže od drugih.

On je najavio da bi projekat kanalizacije trebalo da bude završen u narednom četvorogodišnjem periodu, a gasifikacija da zaživi naredne godine.

"Grijanje grada biće povezano za toplifikaciju, odnosno geotermalne vode", rekao je Mićić, te izdvojio još nekoliko prioritetnih projekata koje treba realizovati.

Novo gradsko groblje, prema riječima Mićića, treba privesti namjeni u sljedećoj godini.

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević rekao je da osam političkih partija, koje su djelovale u prethodnom sazivu, djeluju i u novom, te da je postignuta "komotna" skupštinska većina od 19 odbornika.

On je izrazio žaljenje što DNS više nije dio skupštinske većine, ali je uvjeren da će i ova stranka, kao i SNSD, biti konstruktivna opozicija.

Đurđević je zahvalio SRS "Dr Vojislav Šešelj" za podršku, kao i koalicionim partnerima – SDS, SP, DP – Dragan Čavić, PDP-u i SDA.

"Prvo zasjedanje parlamenta bilo je uspješno i očekujem da ćemo tako raditi i ubuduće", rekao je Đurđević.

Šef odborničkog kluba SNSD-a Siniša Maksimović podsjetio je da je ova stranka ranije najavila opoziociono djelovanje, te da raduje i činjenica da se DNS pridružio opoziciji.

"Za nas je to značajan iskorak jer je ovo partija koja je sa SNSD-om na vlasti na republičkom nivou", kaže Maksimović, koji je čestitao izabranim predstavnicima vlasti.

Šef odborničkog kluba SDS-a Jovan Gajić rekao je da šest partija čini poziciju u parlamentu, te da SDS, kao najveća politička partija u lokalnom parlamentu, ima i najveću odgovornost za nastavak rada na brojnim započetim projektima u gradu.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE