• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I. Sarajevo: Vlada za očuvanje radnih mjesta

Vlada RS u nekoliko navrata već je pomagala RTV Istočno Sarajevo i opredijeljena je da joj omogući nastavak proizvodnog procesa.

 I. Sarajevo: Vlada za očuvanje radnih mjesta Izvor: MONDO

Premijer Srpske Aleksandar Džombić je istakao da je neophodna i podrška osnivača ove medijske kuće grada Istočno Sarajevo, kao i opština u sastavu tog grada na čijoj se teritoriji nalazi ova informativna kuća.

"Ova medijska kuća prije svega ima lokalni, a onda i republiči značaj, te stoga svi moraju preuzeti dio odgovornosti za stanje u kojem se nalazi", rekao je Džombić u Banjaluci nakon razgovara sa predstavnicima sindikata Radio-televizije Istočno Sarajevo koji su ga upoznali o stanju u ovom mediju, sa akcentom na položaj zaposlenih.

Predsjednik sindikata Radio-televizije Istočno Sarajevo Slađana Bratić rekla je Srni da je finansijska situacija u ovoj medijskoj kući teška, te da nisu imali druge mogućnosti već da se za pomoć obrate premijeru.

Bratićeva je istakla da se radnicima Radio-televizije Istočno Sarajevo duži niz mjeseci ne uplaćuju porezi i doprinosi, te da im je zadnji put isplaćen drugi dio julske plate.

Ona je podsjetila da su radnici ove medijske kuće u julu organizovali štrajk upozorenja zbog neisplaćenih plata, toplih obroka i naknada za prevoz, nakon čega su sa menadžmentom postigli dogovor da im zaostala dugovanja budu isplaćena po reprogramu.

"Nadamo se da će se, ukoliko svi pokažu više razumijevanja, i taj dogovor poštovati i da će nam se to isplatiti", dodala je Bratićeva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE